Επιστρέφει η Lancia: Νέο logo, Νέο Ypsilon κι άλλα 2 νέα μοντέλα [video]

Η Lancia ανοίγει την πρώτη σελίδα στο νέο κεφάλαιο της ιστορίας της, αποκαλύπτοντας τη σχεδιαστική φιλοσοφία που θα την οδηγήσει στο μέλλον.

  • -
  • -

Οι φίλοι της Lancia έχουν πλέον κάθε λόγο να χαμογελούν. Η ιστορική ιταλική φίρμα έχει βγει και επίσημα από το… «κώμα», αποκαλύπτοντας λεπτομερώς το στρατηγικό της πλάνο για το μέλλον. Αυτό περιλαμβάνει τρία νέα μοντέλα που θα παρουσιαστούν την περίοδο 2024-2028 και φυσικά το νέο σήμα της εταιρείας, το οποίο και θα κοσμεί τα μοντέλα της Lancia στο μέλλον. Παράλληλα, η ιταλική φίρμα παρουσιάσει και το Pu+R aZero, ένα τρισδιάστατο σχεδιαστικό μανιφέστο που ουσιαστικά θα αποτελέσει την σχεδιαστική πηγή έμπνευσης που θα χαρακτηρίζει τα μοντέλα της Lancia στο μέλλον.

Ο άνθρωπος που έχει αναλάβει τα ηνία της Lancia και θα την οδηγήσει στην επόμενη μέρα είναι ο γνωστός σε όλους από την παρουσία του στην Abarth και την FCA, Luca Napolitano. Ίσως, ο πλέον κατάλληλος αν κρίνουμε από το πάθος που τον διακρίνει και όσα πετύχει στο παρελθόν. Ο ίδιος ήταν αυτός που εγκαινίασε το νέο ξεκίνημα της Lancia, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η νέας εποχή της Lancia ξεκινά σήμερα, με το νέο λογότυπο και ένα ξεκάθαρο σχεδιαστικό όραμα. Σήμερα, ξεκινά η Αναγέννηση που θα εκπλήξει όλους τους φίλους της Lancia. Η Lancia θα είναι και πάλι μια ελκυστική, αξιοσέβαστη και αξιόπιστη μάρκα στην Ευρωπαϊκή αγορά των premium αυτοκινήτων!»

Δείτε ακόμη: Η Lancia λάνσαρε ποδήλατα!

Το νέο λογότυπο!

Η Lancia έχει αλλάξει συνολικά επτά φορές το σήμα της μέσα σε μία περίοδο 116 χρόνων ιστορίας. Η αναγέννηση της θρυλικής φίρμας θα συνοδευτεί και με ακόμα νέο λογότυπο, μέσα από το οποίο σηματοδοτείται η είσοδος της στη νέα εποχή της αυτοκίνησης που διανύουμε. Αντλεί έμπνευση από το αντίστοιχο του 1957, το οποίο και είχε αποκαλυφθεί για πρώτη φορά στο αμάξωμα της Flaminia. Σύμφωνα με τους Ιταλούς, η φιλοσοφία σχεδίασης του είναι «Προοδευτικά κλασσική», κάτι που μεταφράζεται σε χρήση στοιχείων από το παρελθόν, αλλά με μοντέρνα απεικόνιση. Για να προκύψει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, η ομάδα της Lancia μελέτησε και τα επτά παλιότερα λογότυπα καταλήγοντας σε αυτό που παρουσίασε, το οποίο και χαρακτηρίζεται για την απλότητα, την καθαρότητα, αλλά και την κομψότητα που το διακρίνει. Σε συνδυασμό με τον μπλε χρωματισμό είναι το λογότυπο που θα οδηγήσει την ιταλική εταιρεία στη νέα εξηλεκτρισμένη εποχή.

Τρία νέα μοντέλα!

Το νέο στρατηγικό πλάνο της Lancia περιλαμβάνει την παρουσίαση τριών νέων μοντέλων από το 2024 έως και το 2028, αρχής γενομένης με την Ypsilon. Θα ακολουθήσουν δύο ακόμα, και συγκεκριμένα η Delta, αλλά και η ναυαρχίδα της ιταλικής φίρμας. Βασικός πυλώνας του σχεδίου είναι βιωσιμότητα και το 2028 η φίρμα θα διαθέτει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα της. Ακόμα και έτσι, όμως, η αποδοτικότητα θα έχει σημαντικό ρόλο για τη Lancia. Είναι χαρακτηριστικό, πως το 50% των επιφανειών στο εσωτερικό του Ypsilon θα είναι κατασκευασμένες από οικολογικά υλικά, ενώ το νέο μοντέλο θα εστιάσει στην πώληση από το διαδίκτυο!

Δείτε ακόμη: Για ποιο λόγο η Lancia δίνει ελληνικά ονόματα στα μοντέλα της;

Lancia Pu+Ra Design

Αυτή θα είναι η νέα σχεδιαστική γλώσσα της ιταλικής μάρκας. Η ονομασία της προκύπτει από τη σύνθεση των λέξεων Pure («Καθαρή») και Radical («Καινοτόμα») και θα εμπνεύσει όλα τα μελλοντικά μοντέλα της Lancia. Οι απαλές και καθαρές γραμμές των Aurelia και Flaminia θα είναι εμφανείς στα μελλοντικά μοντέλα της Lancia, μαζί με μοντέρνες εκφράσεις της καινοτομίας και την απλότητας, οι οποίες αντλούν έμπνευση από τη μόδα και την αρχιτεκτονική, αλλά και τη σπουδαία ιστορία της μάρκας στους αγώνες, όπως αυτή εκφράστηκε από μοντέλα όπως η Stratos και η Delta. Όσο για το εσωτερικό, το Lancia Pu+RA Design δημιουργεί μια σύνδεση με το design των Ιταλικών επίπλων, με απόλυτη προσοχή στην λεπτομέρεια, τα υλικά και την καινοτομία. Με απλές γεωμετρικές φόρμες, καινοτόμα προοπτική και εκλεπτυσμένη αίσθηση. Όλα τα παραπάνω ενισχύονται με την χρωματική προσέγγιση “color blocking” και την επιλογή ποιοτικών και φιλικών προς το περιβάλλον υλικών που προσδιορίζουν το μελλοντικό πνεύμα της μάρκας.

Δείτε ακόμη: Lancia Rally Legends! 

Lancia Pu+Ra Zero manifest!

Προκαλεί εντύπωση, αλλά το τρισδιάστατο μανιφέστο εκφράζει την ουσία του σχεδιαστικού οράματος της Lancia, το οποίο θα χαρακτηρίζει το νέο Ypsilon, τη νέα ναυαρχίδα της μάρκας, αλλά και τη νέα Delta. Αποτελεί τη σύνθεση αντίθετων στοιχείων: της oμορφιάς και της τεχνολογίας, της χάρης και του δυναμισμού. Με αρμονικό τρόπο συνθέτει τα αρχέτυπα σχήματα από την παράδοση της Lancia μέσα από ένα συνεχή διάλογο μεταξύ των δύο διαφορετικών, αλλά αλληλοσυμπληρούμενων χαρακτήρων της, μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος. Το εμπρός μέρος του Lancia Pu+Ra Zero εφαρμόζει μια νέα προσέγγιση στην ιστορική μάσκα “calice («Δισκοπότηρο») της Lancia, η οποία τώρα περνά στο μέλλον με τρεις αχτίδες φωτός να καθορίζουν το σχήμα της. Η νέα μορφή του “calice” θα βρίσκεται σε όλα τα νέα μοντέλα, καθιστώντας τα άμεσα αναγνωρίσιμα κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Πάνω από το “calice” βρίσκεται η επίσης νέα γραμματοσειρά της Lancia. Αυτή η διπλή υπογραφή του ονόματος και του “calice” ορίζει τη γραφιστική ταυτότητα της Αναγέννησης της Lancia στη νέα εποχή της εξηλεκτρισμένης κινητικότητας.

Το Lancia Pu+Ra Zero αποτελείται από απαλές, χυτές γραμμές που θυμίζουν τη σχεδίαση των Aurelia B20 και Flaminia, με την κυκλική οροφή να γεμίζει με φως το εσωτερικό.

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα. Θυμίζουν τη Stratos και θα χρησιμοποιηθούν στο νέο Ypsilon, με τα γράμματα της Lancia να βρίσκονται μεταξύ τους. Τέλος στην πλαϊνή όψη ξεχωρίζει το νέο λογότυπο, ενώ το απαλό χρώμα Micalized Blue του Lancia Pu+Ra Zero κάτω από το φως παίζει με την Ιταλική κομψότητα. Στόχος είναι η Lancia να αποτελεί μια ελκυστική, αξιοσέβαστη και αξιόπιστη μάρκα στην Ευρωπαϊκή αγορά των premium αυτοκινήτων. Και αν κρίνουμε από το πάθος των Ιταλών τα πρώτα δείγματα γραφής είναι άκρως εντυπωσιακά και υποσχόμενα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...