Parking Ελ. Βενιζέλος: Ένα από τα φτηνότερα ή από τα ακριβότερα της Ευρώπης;

Πολλοί είναι εκείνοι που αφήνουν το αυτοκίνητό τους στο parking του αεροδρομίου όταν θέλουν να ταξιδέψουν αεροπορικώς, όμως πόσο ακριβή είναι αυτή η υπηρεσία;

  • -
  • -

Το long term parking που έχει το αεροδρόμιο της Αθήνας είναι η πρώτη επιλογή για κάποιον όταν θέλει να πάει με το αυτοκίνητό του μέχρι το Ελ. Βενιζέλος και να πάρει από εκεί το αεροπλάνο για τον προορισμό του.

Το εν λόγω parking είναι τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα με τη χωρητικότητά του να φτάνει τα 3.150 αυτοκίνητα. Αυτό σημαίνει ότι είναι πάρα πολλοί οι ταξιδιώτες που μπορούν να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες του ώστε να φτάσουν ξεκούραστα στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.

Πόσο πληρώνουμε στο parking του Ελ. Βενιζέλος;

Φυσικά για να παρκάρει κάποιος το αυτοκίνητό του σε αυτή την έκταση πρέπει να πληρώσει. Το αντίτιμο για τη στάθμευση στον εν λόγω χώρο ξεκινάει από τα 5 ευρώ ανά ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος έχει πάει διακοπές για 10 μέρες, θα κληθεί να πληρώσει τουλάχιστον 50 ευρώ για τη στάθμευση.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/1ca0a9efc3b749749813d754a88c16b2.jpg

Αυτό το ποσό για άλλους είναι μικρό και για άλλους μεγάλο, οπότε θα πρέπει να το συγκρίνουμε με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να καταλάβουμε πόσο υψηλό ή χαμηλό είναι.

Δείτε ακόμα: Live video: Πώς κλέβουν καταλύτες από το parking του Ελ. Βενιζέλος

Πόσα ζητάνε τα parking στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια;

Το αποτέλεσμα αυτής της σύγκρισης δείχνει ότι η στάθμευση στο long term parking του Ελ. Βενιζέλος είναι φτηνή. Μάλιστα, είναι η δεύτερη φτηνότερη σε όλη την Ευρώπη, με τα πρωτεία να ανήκουν στο Πόρτο της Πορτογαλίας. Εκεί το αντίτιμο για τη στάθμευση στο long term parking του Francisco Sá Carneiro (έτσι ονομάζεται το τοπικό αεροδρόμιο) είναι μόλις 4 ευρώ ανά ημέρα.

Τα δύο προαναφερθέντα αεροδρόμια μαζί με το Fontanarossa που βρίσκεται στην πόλη Κατάνια της Σικελίας είναι τα μοναδικά όπου η ημερήσια χρέωση είναι μονοψήφιο ποσό, με εκείνο στην ιταλική πόλη να χρεώνει 8 ευρώ/ημέρα. Από εκεί και πάνω οι τιμές ξεφεύγουν και φτάνουν ακόμα και τα 26 ευρώ ανά ημέρα για κάποιον που θα θελήσει να παρκάρει στο long term parking του αεροδρομίου του Düsseldorf, στη Γερμανία.

Πηγή: Confused

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...