Λαμία: Τράκαρε με αγελάδα στην εθνική οδό – Δείτε εικόνες

Το άτυχο ζώο πετάχτηκε στη μέση του αυτοκινητόδρομου με αποτέλεσμα τη σύγκρουση με διερχόμενο όχημα.

  • -
  • -

Στην Ελλάδα, τα τροχαία ατυχήματα με ζώα στην εθνική οδό, είναι πλέον κάτι σύνηθες. Οχήματα τρακάρουν με αγριογούρουνα, ακόμη και με αρκούδες, όπως έχει συμβεί κατ’ επανάληψη στην Εγνατία Οδό, με τα αποτελέσματα σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι τραγικά.

agelada

Το να πεταχτεί ένα ζώο στη μέση του δρόμου σε μια επαρχιακή οδό, έως έναν βαθμό δικαιολογείται. Στις εθνικές οδούς όμως δεν πρέπει να επιτρέπεται. Οι εταιρείες που έχουν αναλάβει την εκμετάλλευση και συντήρηση των αυτοκινητόδρομων είναι υποχρεωμένες να λαμβάνουν όλα τα μέτρα για την οδική ασφάλεια και να δημιουργούν περιφράξεις για τον εμποδισμό της διέλευσής του.

Ειδάλλως, θα σημειωθεί ατύχημα όπως αυτό που καταγράφηκε χθες το βράδυ (Τρίτη 15 Νοεμβρίου), στην εθνική οδό Λαμίας - Καρδίτσας στον Ε65, στο ύψος του κόμβου Σμοκόβου. Μια αγελάδα έχασε τον προσανατολισμό της, μπήκε στον αυτοκινητόδρομο και συγκρούστηκε με van.

agelada

Ο οδηγός του οχήματος δεν έπαθε τίποτα, σε αντίθεση με το ζώο που τραυματίστηκε. Η Τροχαία έφθασε άμεσα στο σημείο και προχώρησε στη σήμανση, ειδοποιώντας παράλληλα τον ιδιοκτήτη του οικόσιτου ζώου για την απομάκρυνση και τη φροντίδα του. Όσο για το φορτηγάκι, υπέστη αρκετά μεγάλες υλικές ζημιές.

Πηγή: lamiareport.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...