Τέλος τα φωτοβολταϊκά για την Tesla; Τι αλλάζει στα πλάνα του Musk

Ταφόπλακα στις δραστηριότητες της Tesla που έχουν να κάνουν με τα φωτοβολταϊκά φαίνεται ότι βάζει ο Elon Musk, με την απόφαση να είναι πολύ ξαφνική.

  • -
  • -

Απότομο τέλος στο κομμάτι της Tesla που ασχολείται με φωτοβολταϊκά συστήματα βάζει ο Elon Musk, με μία ξαφνική και αναπάντεχη απόφαση η οποία ανατρέπει από τη μία στιγμή στην άλλη τον προγραμματισμό πάρα πολλών ανθρώπων.

Η Tesla επί σειρά ετών έχει ενεργή εμπλοκή στον χώρο της κατασκευής αλλά και της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων, με το πιο γνωστό προϊόν να είναι η Tesla Roof. Πρόκειται για φωτοβολταϊκά πάνελ των οποίων η εμφάνιση αλλά και ο τρόπος με τον οποίο τοποθετούνται οδηγούν σε ένα οπτικό αποτέλεσμα, το οποίο είναι όμοιο με τις κλασικές ξύλινες στέγες που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε πάρα πολλά αμερικανικά σπίτια.

Η ξαφνική απόφαση της Tesla Solar

Όλες οι δραστηριότητες γύρω από τα φωτοβολταϊκά συγκεντρώνονται κάτω από το τμήμα Tesla Solar, το οποίο είναι αυτό που επηρεάζεται από τη νέα απόφαση του Musk. Μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2022, λοιπόν, η Tesla σταμάτησε την υλοποίηση σχεδόν όλων των έργων που είχε αναλάβει, παρά το γεγονός ότι μέχρι και το δεύτερο τρίμηνο του 2022 τα οικονομικά αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά, καθώς είχε καταγράψει άνοδο 13% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

tesla-solar-roof-spiti-fotovoltaika-panel-photovoltaic

Πώς ανακοίνωσε η Tesla ότι αποχωρεί από τα φωτοβολταϊκά;

Με τη διακοπή των εργασιών η Tesla έστειλε ένα μήνυμα στους πελάτες της (το ίδιο σε όλους), το οποίο έγραφε τα εξής:

«Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για την Tesla Solar. Μετά από περαιτέρω έλεγχο του έργου σας, η ομάδα μας διαπίστωσε ότι το σπίτι σας βρίσκεται σε μια περιοχή που δεν εξυπηρετούμε πλέον. Επειδή δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε την παραγγελία σας, έχουμε επεξεργαστεί την ακύρωσή της. Θα λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων για οποιοδήποτε ποσό έχετε ήδη μεταφέρει σε εμάς, με την κατάθεση να γίνεται εντός 7-10 εργάσιμων ημερών στην κάρτα που έχετε καταχωρίσει.»

Δείτε ακόμα: Πόσα χιλιόμετρα μπορεί να κάνει ένα Tesla με 0% μπαταρία; [video]

Η ακύρωση αφορά τους πάντες στις περιοχές όπου πλέον δε δραστηριοποιείται η Tesla Solar, ακόμα και περιπτώσεις στις οποίες το έργο έχει αρχίσει να υλοποιείται και οι εργασίες έχουν φτάσει ήδη σε κάποιο ποσοστό ολοκλήρωσης. Το ζήτημα είναι ότι η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ποιες είναι οι περιοχές στις οποίες σταματά να δραστηριοποιείται, αλλά ούτε τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Γιατί φεύγει από τα φωτοβολταϊκά και τι θα κάνει στο μέλλον η Tesla;

Μάλιστα, μέχρι πρόσφατα η Tesla Solar ανακοίνωνε ότι πρόκειται να επεκτείνει τις δραστηριότητές της, ακόμα και με πολύ μεγάλα έργα όπως την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ σε μία ολόκληρη πόλη.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/1cfb4eba5ef5d24d6a97b5ff0c700556.jpg

Μέσα στο e-mail που έλαβαν οι πελάτες της Tesla Solar γίνεται αναφορά στους “Tesla Certified Installers”, δηλαδή τους πιστοποιημένους από την εταιρεία εγκαταστάτες φωτοβολταϊκών συστημάτων. Με βάση αυτό, φαίνεται ότι η Tesla δε θα κόψει κάθε δεσμό με τον χώρο των φωτοβολταϊκών, αλλά θέλει να σταματήσει κάνει μόνη της την εγκατάσταση. Αντ’ αυτού, μάλλον θα στραφεί στην πώληση των προϊόντων της και θα αφήσει την εγκατάσταση αποκλειστικά σε εξωτερικούς συνεργάτες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...