ΑΑΔΕ: Nέο λουκέτο σε βενζινάδικο – Αυτή τη φορά στο Χαλάνδρι

Η ειδική ομάδα της ΑΑΔΕ μετά από καταγγελίες καταναλωτών έκανε έλεγχο και βρήκε δύο παραβάσεις σε πρατήριο στο Χαλάνδρι. Σφράγισαν την επιχείρηση επί τόπου.

  • -
  • -

Το ένα «λαβράκι» μετά το άλλο εντοπίζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Ο ελεγκτικός μηχανισμών της ΑΑΔΕ, εκμεταλλευόμενος καταγγελίες καταναλωτών, έκανε αιφνιδιαστικό έλεγχο σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Χαλάνδρι, εντοπίζοντας δύο σοβαρές παραβάσεις.

Τα στελέχη της ειδικής ομάδας της ΑΑΔΕ για τα καύσιμα, μετέβησαν στην επιχείρηση επί της οδού Παπανικολή στο Χαλάνδρι ώστε να ελέγξουν το βενζινάδικο. Βάση του επιχειρησιακού σχεδίου και έπειτα από αναλύσεις, διαπιστώθηκε η εγκυρότητα των καταγγελιών ότι το πρατήριο, επί της οδού Παπανικολή 142 και Νικηταρά, δεν εξέδιδε αποδείξεις.

louketo

Διαβάστε επίσης: Λουκέτο σε βενζινάδικο στην Αγία Παρασκευή από την ΑΑΔΕ

Επίσης, αποκαλύφθηκε ότι ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου είχε παραποιήσει το σύστημα εισρών – εκροών. Κατά συνέπεια, σφραγίστηκε, την ώρα που η έρευνα συνεχίζεται και επεκτείνεται στο σύνολο των βιβλίων και παραστατικών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Οι οδηγοί εντοπίζουν τις παραβάσεις των πρατηρίων

Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, οι καταγγελίες πολιτών ήταν αυτές που ενεργοποίησαν τον κρατικό μηχανισμό. Χάρη στην ειδική εφαρμογή appodixi, οι καταναλωτές μπορούν να καταγγέλλουν επιχειρήσεις που είτε δεν εκδίδουν έγκυρες αποδείξεις, είτε τα στοιχεία των παραστατικών αυτών αποθηκεύονται παραποιημένα στους σχετικούς μηχανισμούς και τελικά στο myDATA.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...