Ρεκόρ Guinness: Πόσα αυτοκίνητα χωρά το μεγαλύτερο parking του κόσμου; [video]

Υπάρχουν μεγάλα parking, υπάρχουν πολύ μεγάλα parking, αλλά υπάρχει και ένα το οποίο είναι τόσο μεγάλο ώστε να του ανήκει το ρεκόρ Guinness για τις περισσότερες θέσεις στον κόσμο.

  • -
  • -

Πόσα αυτοκίνητα μπορεί να χωρέσει ένα parking και πόσες θέσεις πρέπει να έχει ώστε να κερδίσει το βραβείο Guinness ως το μεγαλύτερο σε όλο τον κόσμο; Στην Ελλάδα δεν έχουμε συνηθίσει γενικά στους πολύ μεγάλους χώρους στάθμευσης, καθώς τα μεγέθη στη χώρα μας είναι μικρότερα από άλλες του εξωτερικού.

Για παράδειγμα ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων του ΟΑΚΑ, δηλαδή του μεγαλύτερου συνόλου αθλητικών εγκαταστάσεων που διαθέτει η χώρα, είναι αρκετός για τη φιλοξενία μόλις 3.150 οχημάτων. Ένα από τα μεγαλύτερα parking που μπορεί να συναντήσει κανείς στην Ελλάδα είναι εκείνο του αεροδρομίου της Αθήνας. Φέρει τον κωδικό P3 και πρόκειται για το Long Term parking του αεροδρομίου. Είναι εκείνο στο οποίο ο ενδιαφερόμενος θα αφήσει το αυτοκίνητό του για μεγάλο διάστημα, δηλαδή πάνω από μία μέρα και όχι μερικά λεπτά ή κάποιες ώρες.

p3-long-term-parking-aerodromio

Αν κάποιος δει αυτόν τον χώρο στάθμευσης από μακριά ή από ψηλά θα εντυπωσιαστεί με το μέγεθός του, όμως στην πραγματικότητα απέχει πάρα πολύ από τον μεγαλύτερο που μπορεί να βρει κανείς σε όλο τον κόσμο. Αυτό γιατί η χωρητικότητά του δεν ξεπερνάει τις 5.800 θέσεις στάθμευσης.

Δείτε ακόμα: FIAT 500: Το απόλυτο παρκάρισμα που του χάρισε το ρεκόρ Guinness [video]

Το μεγαλύτερο parking του κόσμου

megalitero-parking-rekor-guiness-west-edmonton-mall-kanadas

Αν και το P3 του αεροδρομίου είναι μία πολύ μεγάλη έκταση, το μεγαλύτερο parking στον κόσμο το κάνει να φαίνεται σα μια μικρή γειτονιά, καθώς σε αυτό υπάρχουν 20.000 διαθέσιμες θέσεις. Πρόκειται για το parking του εμπορικού κέντρου West Edmonton Mall, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Edmonton της επαρχίας Alberta του Καναδά. Το εν λόγω εμπορικό κέντρο έχει και το ίδιο ένα ρεκόρ Guinness, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο που υπάρχει σε όλο τον πλανήτη, οπότε δείχνει ταιριαστό να έχει και τον μεγαλύτερο χώρο στάθμευσης. Το ακόμα εντυπωσιακότερο είναι ότι με τη βοήθεια ενός παρακείμενου χώρου οι διαθέσιμες θέσεις μπορούν να εκτοξευτούν και να φτάσουν τις 30.000.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...