Τέλος τα πλήκτρα αφής από το τιμόνι των Volkswagen!

Πισωγύρισμα ή υποχώρηση στο βωμό της πρακτικότητας; Η Volkswagen θα καταργήσει τα αμφιλεγόμενα χειριστήρια αφής στο τιμόνι και θα γυρίσει στα γνωστά κουμπιά.

  • -
  • -

Καμιά φορά, οι εταιρείες αυτοκινήτων προσπαθούν να κάνουν πιο high tech τα μοντέλα τους, όμως τελικά το μόνο που καταφέρνουν είναι να τα κάνουν πιο δύσχρηστα. Η Volkswagen αποφάσισε να αλλάξει γραμμή πλεύσης και θα «κόψει» τα χειριστήρια αφής στο τιμόνι. Τα φυσικά κουμπιά θα επιστρέψουν στην παραγωγή, ικανοποιώντας την επιθυμία πολλών πελατών της. Ο CEO του τμήματος επιβατικών αυτοκινήτων της Volkswagen προχώρησε στη συγκεκριμένη δήλωση μέσω του LinkedIn.

Τα φυσικά κουμπιά επιστρέφουν!

Σύμφωνα με τον Thomas Schäfer, η Volkswagen άκουσε τους πελάτες της που παραπονέθηκαν με την κίνηση της εταιρείας να αντικαταστήσει τα κουμπιά με τα χειριστήρια αφής. Δήλωσε ότι θα συνεχίσουν να βελτιώνουν το design των προϊόντων τους αλλά συνάμα, θα τα κάνουν πιο χρηστικά στην καθημερινότητα. Οι χρήστες είπαν ότι οι επιφάνειες αφής μερικές φορές ενεργοποιούνται από κινήσεις των χεριών κατά την οδήγηση και προχωρούν σε ανεπιθύμητες ενέργειες.

Δείτε ακόμη: Ένα ηλεκτρικό από τη Volkswagen που «τα σπάει» εκτός δρόμου!

Επίσης, ενοχλητική είναι και η περιορισμένη ανάδραση στις εντολές, αφήνοντας αμφιβολίες αν τελικά ολοκληρώθηκε η επιθυμία του οδηγού ή όχι. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη φιλοσοφία των χειριστηρίων στο τιμόνι, η οποία είναι ο χειριστής του οχήματος να έχει γρήγορη πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες, χωρίς να πάρει το βλέμμα του από το δρόμο και χωρίς να χρειάζεται να σκεφτεί.

Ποια Volkswagen έχουν χειριστήρια αφής στο τιμόνι;

Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν τα χειριστήρια αφής στο τιμόνι είναι αρκετά. Συνήθως πρόκειται για ακριβότερα και πιο… ειδικά μοντέλα, όπως το Golf GTI και Golf R, το T-Roc R, οι ακριβές εκδόσεις του Tiguan, το Tiguan R, αλλά και πολλά από τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα της Volkswagen, σε προσπάθεια να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο το τεχνολογικό προφίλ τους. Η γερμανική μάρκα δήλωσε ότι τα φυσικά κουμπιά θα επανέλθουν όταν έρθει η ώρα ανανέωσης για τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...