Θρήνος στη Red Bull - Πέθανε o Dietrich Mateschitz

Το μεγάλο αφεντικό των πρωταθλητών της Formula 1, έχασε τη μάχη με τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, έπειτα από μακρά ασθένεια.

  • -
  • -

Ο Dietrich Mateschitz, ο άνθρωπος που δημιούργησε την αυτοκρατορία των ενεργειακών ποτών Red Bull και φυσικά του άνηκε και η ομώνυμη ομάδα της F1 αλλά και της Alpha Tauri, πέθανε. Ο Αυστριακός αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο δεν μπόρεσε να ξεπεράσει. Το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022, άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος άπαντες στην αγωνιστική ομάδα της RBR, αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες αθλητικές ομάδες ανά τον κόσμο. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Mateschitz δεν ήταν μόνο το αφεντικό της Red Bull Racing, αλλά διάφορων ποδοσφαιρικών κλαμπ, ομάδων του MotoGP και του Rallycross, του σερφινγκ, του χόκεϊ, της ιστιοπλοΐας και του σκι, χορηγός αμέτρητων αθλητών και ιδιοκτήτης πίστας στην Αυστρία.

red bull

Ο 78χρονος έφτιαξε περιουσία δισεκατομμυρίων από τα ενεργειακά ποτά, μαζί με τον Ταϊλανδό  επενδυτή Chaleo Yoovidhya, ο οποίος πέθανε το 2012. Η περιουσία του Mateschitz ξεπερνά τα 20 δις δολάρια, με τον ίδιο, το τελευταίο έτος να κατέχει το 49% της Red Bull GmbH, ενός παγκόσμιου κολοσσού που απασχολεί πάνω από 13.600 εργαζομένους. 

Δύσκολη μέρα για τη Red Bull

Christian Horner και Max Verstappen, καθώς και όλοι όσοι εμπλέκονται στη Formula 1 και τον αθλητισμό,  έκαναν λόγο για μια δύσκολη μέρα. Ο Αυστριακός, παρά τα πλούτη, είχε καταφέρει να κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την προσωπική του ζωή. Όσο για την ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε, ελάχιστοι γνώριζαν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

rbr

Ο πρωταθλητής της F1, είπε για τον Mateschitz: «Είναι άσχημα νέα για όλους. Όσα σήμαινε για τη Red Bull, για το σπορ και φυσικά για εμένα, το τι έχει κάνει για την καριέρα μου, για τη ζωή μου γενικότερα... είναι πολύ σκληρό».

Από την πλευρά του, ο Horner δήλωσε: «Είναι πολύ, πολύ λυπηρό. Τι σπουδαίος άνθρωπος. Αυτό που πέτυχε και αυτό που έκανε για τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο σε διάφορα αθλήματα είναι απαράμιλλο».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...