Έκτακτο: Στην Ελλάδα για δοκιμές το πιο hot κινεζικό ηλεκτρικό SUV!

Στην Ελλάδα για δοκιμές βρίσκεται το πιο εξελιγμένο κινέζικο ηλεκτρικό. Πρόκειται για ένα SUV το οποίο αυτήν τη στιγμή είναι το αυτοκίνητο με την ταχύτερη φόρτιση στον κόσμο. Το όνομα αυτού, XPeng G9.

  • -
  • -

Για δοκιμές στην Ελλάδα βρίσκεται το κινέζικο ηλεκτρικό SUV το οποίο θεωρείται το πιο εξελιγμένο ηλεκτρικό παγκοσμίως. Το αυτοκίνητο που εντοπίσαμε σήμερα στο Μαρούσι έχει προσωρινές πινακίδες Σουηδίας και είναι καλυμμένο σχεδόν ολοκληρωτικά με καμουφλάζ, ώστε να είναι ιδιαίτερο δύσκολο για κάποιον να αντιληφθεί ποιο μοντέλο κρύβεται από κάτω.

Το XPeng G9 είναι χωρίς αμφιβολία το μοντέλο με τη μεγαλύτερη ισχύ φόρτισης, καθώς μπορεί να τραβήξει ρεύμα μέχρι και με 480 KW. Αυτό σημαίνει ότι 5 λεπτά φόρτισης είναι αρκετά ώστε το αυτοκίνητο να κερδίσει 200 km αυτονομίας, σε έναν φορτιστή ο οποίος μπορεί να υποστηρίξει αυτή την τόσο μεγάλη ισχύ.

Άκρως εντυπωσιακή είναι και η αυτονομία που προσφέρει το κινέζικο SUV, καθώς στην έκδοση με τη μεγαλύτερη μπαταρία των 98 KWh μπορεί να κινηθεί ακόμα και για 702 km χωρίς να χρειαστεί φόρτιση. Στην πιο μικρή έκδοση των 78,2 KWh η αυτονομία είναι 570 km.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/2b403a5e0c6efc363a4b27dc254b1252.jpg

Το XPeng G9 εκτός από μεγάλη αυτονομία και ταχύτατη φόρτιση, έχει και μεγάλη ισχύ η οποία του προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις. Διατίθεται σε τρεις εκδόσεις: RWD Standard (πισωκίνητο με τη μικρή μπαταρία), RWD Long Range (πισωκίνητο με τη μεγάλη μπαταρία), 4WD Performance (τετρακίνητο με τη μεγάλη μπαταρία). Στις δύο πρώτες εκδόσεις υπάρχει μόνο ένα ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο βρίσκεται στον πίσω άξονα με απόδοση 313 ίππων και 430 Nm ροπής. Στην τετρακίνητη εκδοχή αυτό το μοτέρ παραμένει στον πίσω άξονα, όμως στον μπροστά τοποθετείται ακόμα ένα το οποίο αποδίδει 238 ίππους και 287 Nm ροπής. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 550 ίππους και τα 717 Nm ροπής, με αποτέλεσμα το 0-100 km/h να πραγματοποιείται σε 3,9 δευτερόλεπτα.

Δείτε ακόμα: Ακόμα ένα ηλεκτρικό SUV από την Κίνα για την Ευρώπη!

Οι πωλήσεις του XPeng G9 στην Κίνα ξεκίνησαν από τις 21 Σεπτεμβρίου 2022, σε τιμές από 44.644 ευρώ μέχρι 67.693 ευρώ. Η XPeng Motors αναμένεται να κάνει την είσοδό της και στην Ευρώπη μέσα στο 2023, με τους κατοίκους Νορβηγίας να έχουν ήδη τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα άλλο μοντέλο, το G3, αλλά και να κάνουν προπαραγγελία για τοπ G9. Παράλληλα, η XPeng θα αρχίσει μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2022 να κατασκευάζει φορτιστές που να υποστηρίζουν ταχύτητα φόρτισης μέχρι και 480 KW, προκειμένου να μπορεί να εκμεταλλευτεί κάποιος τις εκπληκτικές ικανότητες του συστήματος φόρτισης του αυτοκινήτου.

Μήπως οι Κινέζοι έχουν βρει τελικά τις λύσεις για όλα τα προβλήματα της ηλεκτροκίνησης; Πώς σου φαίνεται το XPeng G9;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...