Ποιο αυτοκίνητο έχει στάνταρ αυτόματο και πληρώνεις έξτρα για χειροκίνητο;

Η ευκολία του αυτόματου κιβωτίου, συνήθως χρεώνεται. Ποιος μπορεί να θέλει να πληρώσει παραπάνω για να... ταλαιπωρείται με ένα χειροκίνητο;

  • -
  • -

Η νέα BMW M2 αποτελεί την τελευταία δημιουργία του M Division, με το εκρηκτικό πισωκίνητο κουπέ των 460 ίππων να διατηρεί στο ακέραιο τα περισσότερα από τα στοιχεία που παραδοσιακά χαρακτηρίζουν τα μοντέλα του τμήματος επιδόσεων της BMW. Η νέα Μ2 θα ξεκινήσει την εμπορική της σταδιοδρομία από τον επόμενο χρόνο, αλλά σε κάποιες χώρες, όπως η Γερμανία, έχουν ανοίξει οι ηλεκτρονικές παραγγελίες του μοντέλου. Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον, είναι πως σε αντίθεση με ό,τι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, η βασική έκδοση της Μ2 προσφέρεται με το αυτόματο κιβώτιο M Steptronic των οκτώ σχέσεων, ενώ προαιρετικά διατίθεται με το χειροκίνητο των έξι σχέσεων. Μάλιστα, αν επιλέξει κανείς το χειροκίνητο 6άρι θα πρέπει να καταβάλλει επιπλέον 500 €! Βλέπετε, στη Γερμανία η αυτόματη έκδοση κοστίζει 72.800 €, την ώρα που η χειροκίνητη εκδοχή αγγίζει τα 73.300 €!

Δείτε ακόμη: Μάθε τα πάντα για την εκρηκτική BMW M2

Μάλιστα, ακόμα πιο παράδοξο είναι ότι σε άλλες αγορές ισχύει το αντίθετο! Για παράδειγμα στις ΗΠΑ η βασική έκδοση διατίθεται με το μηχανικό κιβώτιο, αν και σύμφωνα με τις αντιπροσωπείες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, αυτό δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα. Για όσους λάτρεις των αριθμών, σημειώστε πως η έκδοση με το αυτόματο 8άρι θέλει μόλις 3,9 sec για τα πρώτα 100 km/h από στάση, ενώ η χειροκίνητη μόλις 4,1 sec.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...