Νέο ρεκόρ Guinness στην επιτάχυνση 0-100 km/h από ηλεκτρικό [video]

Το ρεκόρ Guinness για την επιτάχυνση 0-100 km/h με ηλεκτρικό όχημα μόλις καταρρίφθηκε, από ένα μικρό μονοθέσιο που... δεν σου γεμίζει το μάτι!

  • -
  • -

Μια «πράσινη» ομάδα έσπασε το ρεκόρ Guinness για το ηλεκτρικό όχημα με την πιο γρήγορη επιτάχυνση από στάση μέχρι τα 100 km/h, πραγματοποιώντας επίδοση την οποία δεν μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους.

Η επιτάχυνση 0-100 km/h είναι ένα από τα πρώτα στοιχεία που κοιτάμε σε ένα αυτοκίνητο για να καταλάβουμε πόσο γρήγορο ή αργό είναι. Σίγουρα δε δίνει την πλήρη εικόνα ειδικά σε εξωτικές κατασκευές πολλών εκατοντάδων ίππων, όμως αποτελεί πάντα μια ένδειξη. Ταυτόχρονα, λειτουργεί και ως μέτρο σύγκρισης ανάμεσα σε δύο μοντέλα για να ξέρουμε εύκολα ποιο είναι ταχύτερο.

Οποιοδήποτε νούμερο κάτω από 5 δευτερόλεπτα θεωρείται αρκετά γρήγορο, όταν κατέβουμε κάτω από τα 3 δευτερόλεπτα είμαστε στην περιοχή των hypercars, ενώ κοντά στα 2 δευτερόλεπτα είναι μόνο τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα του πλανήτη όπως το Tesla Model S Plaid, η Rimac Nevera και η Pininfarina Battista.

formula-student-fsae-rekor-guinness-0-100

Δεν είναι τυχαίο ότι τα ταχύτερα αυτοκίνητα του κόσμου είναι ηλεκτρικά, καθώς η απόδοση της δύναμης και της ροπής στα ηλεκτρικά γίνεται με πολύ αμεσότερο τρόπο συγκριτικά με εκείνα που χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Στο όχημα που πέτυχε το νέο ρεκόρ «0-100» από ηλεκτρικό, η ισχύς του δεν μετριέται σε χιλιάδες ίππους, αλλά σταματάει στους 213. Πρόκειται για το ηλεκτρικό μονοθέσιο του πανεπιστημίου της Στουτγάρδης, με το οποίο η σχετική ομάδα με την ονομασία Foerderverein Greenteam UNI Stuttgart E.V. συμμετέχει στον διαγωνισμό Formula Student.

Δείτε ακόμα: Rimac Nevera: Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ για τα 0-400m. Δείτε το βίντεο!

Το ηλεκτρικό μονοθέσιο της Greenteam διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε τροχό), οι οποίοι αποδίδουν συνολικά 213 ίππους. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 7,67 KWh και το βάρος περιορίζεται στα 173 κιλά, καθώς για την κατασκευή του μονοκόκ έχει χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ανθρακόνημα.

Με το μονοθέσιο που φέρει την κωδική ονομασία E 0711-11 EVO η Greenteam κατάφερε να επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h μόλις σε 1,461 δευτερόλεπτα.

Δείτε το video με την καταιγιστική επιτάχυνση του ηλεκτρικού μονοθεσίου της ομάδας που αποτελείται από φοιτητές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...