Ford Focus: Όλα όσα θες σε ένα αυτοκίνητο

Το Ford Focus αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αυτοκίνητα της «μπλε οβάλ» φίρμας και από τα πιο ολοκληρωμένα της αγοράς. Η επιτυχία αυτού του μοντέλου, είναι πως απευθύνεται τόσο στον νέο οδηγό που επιζητά μοντέρνο στυλ και συνάμα δυναμικότητα, αλλά και σε έναν οικογενειάρχη, προσφέροντας χώρους, πρακτικότητα και ευελιξία.

  • -
  • -

Στην ανανεωμένη εκδοχή του που βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα, το Ford Focus ανέβηκε επίπεδο, προβάλλοντας τη συναρπαστική οδική συμπεριφορά σε όλες τις εκδόσεις, την προηγμένη συνδεσιμότητα και την οικονομία καυσίμου χάρη στους εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες και το καινούριο 7άρι αυτόματο κιβώτιο EcoBoost Hybrid PowerShift.

Η μεγαλύτερη οθόνη πολυμέσων στην κατηγορία

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του νέου Focus είναι η εξελιγμένη τεχνολογία του λειτουργικού συστήματος SYNC 4. Υποστηρίζεται από τη μεγαλύτερη στην κατηγορία κεντρική οθόνη 13,2 ιντσών με οριζόντιο προσανατολισμό, η οποία λειτουργεί σαν ο προσωπικός υπολογιστής του οδηγού. Ενσωματώνει πληθώρα εφαρμογών και λειτουργιών, επιτρέπει πλοήγηση συνδεδεμένη με cloud και έλεγχο μέσω φωνητικών εντολών με κατανόηση φυσικής γλώσσας και φυσικά μπορεί να συνδεθεί με το smartphone μέσω Android Auto και Apple CarPlay.

adv

Επιπλέον, μέσω της προηγμένης εφαρμογής FordPass app, ο οδηγός του νέου Ford Focus έχει απρόσκοπτη πρόσβαση από μακριά από το κινητό του τηλέφωνο, σε μία σειρά από συνδεδεμένες υπηρεσίες. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να παραμένει «σε επαφή» με το αυτοκίνητό του από οπουδήποτε λαμβάνοντας πληροφορίες για χαρακτηριστικά του οχήματος όπως το Vehicle Status – για τον έλεγχο της στάθμης καυσίμου, τη διάρκεια ζωής του λαδιού και άλλα – και το Remote Start.

adv

Από την άλλη, η γκάμα συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης συναντάται σε ελάχιστα αυτοκίνητα της κατηγορίας. Το νέο Focus φέρει πρωτοποριακές τεχνολογίες, όπως για παράδειγμα το σύστημα Blind Spot Assist, που παρακολουθεί το τυφλό σημείο του οδηγού για οχήματα που πλησιάζουν από πίσω και μπορεί να εφαρμόσει ελαφρά δύναμη στο τιμόνι για να προειδοποιήσει τον οδηγό και να τον αποθαρρύνει να αλλάξει λωρίδα εάν ανιχνεύσει επικείμενη σύγκρουση.

Μια έκδοση για κάθε οδηγό

Το ξεχωριστό με το νέο Ford Focus, είναι πως διατίθεται σε πλούσιες εκδόσεις, οι οποίες διαφοροποιούνται αισθητικά μεταξύ τους, κάνοντας την ιδιοκτησία πιο ευχάριστη και άνετη. Στις ST-Line και Active, υπάρχουν μοναδικά στιλιστικά στοιχεία που εκφράζουν την ιδιαίτερη προσωπικότητα του αυτοκινήτου, στις εκδόσεις X ο εξοπλισμός είναι υψηλού επιπέδου, ενώ τα Vignale παραμένουν συνώνυμα της απόλυτης πολυτέλειας περιλαμβάνοντας αποκλειστικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.

adv

Οποιοδήποτε Focus και να επιλέξει κάποιος, είναι βέβαιος πως αυτό που θα αγοράσει θα είναι κάτι ιδιαίτερο, κομψό και πάνω από όλα πληρέστατο. Εκτός από τις 5θυρες εκδόσεις αμαξώματος αλλά και τις πιο περιπετειώδεις Active, οι οποίες υιοθετούν στοιχεία από SUV μοντέλα, το μοντέλο της Ford προσφέρεται και ως Wagon, εκτοξεύοντας τα επίπεδα πρακτικότητας και χωρητικότητας και καλύπτοντας στον μέγιστο βαθμό τις απαιτήσεις μια οικογένειας.

Με τις τιμές των καυσίμων να έχουν πάρει την ανιούσα, το Focus προβάλλει ως πλεονέκτημα την οικονομία χωρίς να υπολείπεται σε επιδόσεις. Οι κινητήρες βενζίνης ισχύος 125 και 155 ίππων συνδυάζονται πλέον με υβριδική τεχνολογία EcoBoost Hybrid 48 Volt και το προαιρετικό αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων EcoBoost Hybrid Powershift. Το συγκεκριμένο κιβώτιο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μια αποτελεσματική και λιγότερο απαιτητική οδήγηση, συμπληρώνοντας με ακρίβεια τις ηλεκτρικά ενισχυμένες επιδόσεις των υβριδικών μοτέρ. Όσοι διανύουν περισσότερα χιλιόμετρα σε μηνιαία βάση, ο καταξιωμένος και πολιτισμένος σε απόδοση και χαρακτηριστικά λειτουργίας κινητήρας ντίζελ 1.5 EcoBlue της Ford εξακολουθεί να είναι διαθέσιμος αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 120 ίππων, σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή 8τάχυτο αυτόματο, κατανάλωση από 4,0 l/100 km και εκπομπές CO2 από 106 g/km σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.

adv

Αυτοί, τώρα που απαιτούν έντονες και σπορ εμπειρίες, δεν έχουν παρά να επιλέξουν το υπέροχο Focus ST. Η συγκεκριμένη έκδοση με την υπογραφή της Ford Performance και τον βενζινοκινητήρα 2.3L EcoBoost ισχύος 280 ίππων και ροπή 420 Nm, είναι η απόλυτη μηχανή των δρόμων, με κάθε χιλιόμετρο να μετατρέπεται σε γιορτή απόλαυσης για τον οδηγό.

Ανακαλύψτε περισσότερα για το νέο Ford Focus, δείτε όλες τις εκδόσεις, τα χαρακτηριστικά, τα χρώματα, τον εξοπλισμό, τα χρηματοδοτικά προγράμματα, και διαμορφώστε το δικό σας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...