Οι Έλληνες οδηγοί δίνουν τα περισσότερα χρήματα για καύσιμα στην Ευρώπη – Δείτε πόσα

Το να δαπανάς τόσα χρήματα τον χρόνο μόνο για καύσιμα, μόνο καλό δεν κάνει στην τσέπη σου. Η Ελλάδα κατέχει μια ακόμη αρνητική πρωτιά σε όλη την Ευρώπη.

  • -
  • -

Μια μελέτη του confused.com αποδεικνύει αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Η Ελλάδα είναι με διαφορά η χώρα σε όλη την Ευρώπη, στην οποία οι οδηγοί δαπανούν τα περισσότερα χρήματα ετησίως για να βάλουν καύσιμο στα οχήματά τους. Με βάση την έρευνα που εκπονήθηκε το τρίτο τρίμηνο του 2022, οι Έλληνες οδηγοί ξοδεύουν το 13,13% του ετήσιου εισοδήματός τους μόνο σε καύσιμα. Σε απόλυτα νούμερα, αυτό μεταφράζεται σε 1.153,26 ευρώ τον χρόνο.

Η Ελλάδα έχει την τρίτη υψηλότερη τιμή ανά λίτρο καυσίμου στην Ευρώπη, πίσω από τις σαφώς πιο αναπτυγμένες και πολύ πιο πλούσιες Φινλανδία και Ολλανδία. Παρόλα αυτά, εμείς δίνουμε τα περισσότερα για να μπορέσουμε να μετακινηθούμε με αυτοκίνητο προς τις δουλειές μας, κατακτώντας την αρνητική πρωτιά.

Σε ποια χώρα οι οδηγοί χαλάνε τα λιγότερα χρήματα

Τη δεύτερη μεγαλύτερη ποσόστωση της δαπάνης του μισθού επί των καυσίμων έχει η Πορτογαλία, με τους οδηγούς να δαπανούν το 9,79% για να ανεφοδιάσουν με καύσιμο τα οχήματά τους. Τρίτοι είναι οι Βρετανοί με το 8,21% του ετήσιου εισοδήματος να πηγαίνει στο ντεπόζιτο.

Αντίθετα, τα λιγότερα χρήματα για καύσιμα ξοδεύουν οι οδηγοί στο Λουξεμβούργο (3,76%), με το συγκεκριμένο κράτος να έχει τα φθηνότερα καύσιμα στη Γηραιά Ήπειρο – η μέση τιμή της βενζίνης είναι στο 1,90 € το λίτρο.

gas

Για να εκπονηθεί η μελέτη, συγκεντρώθηκαν δεδομένα από κάθε ευρωπαϊκή χώρα μέσα από το Συμβούλιο για τις Μεταφορές, τη Eurostat, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Auto Traveler. Υπολογίστηκε η μέση ετήσια απόσταση που διανύει ένας οδηγός, η κατανάλωση καυσίμου ανά 100 km με βάση τα οχήματα που έχουν ταξινομηθεί σε κάθε κράτος και η τιμή βενζίνης ανά λίτρο

Πηγή: confused.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...