Τιμές καυσίμων: Πάνω από 2 € το diesel – Πέρασε τη βενζίνη!

Ο κόσμος αγόραζε αυτοκίνητα diesel για οικονομία. Πλέον, ιδιώτες και επαγγελματίες μόνο οικονομικά δεν κινούνται στους δρόμους. Η τιμή του πετρελαίου έφθασε στα ύψη.

  • -
  • -

Πριν λίγα χρόνια κανείς σε αυτή την χώρα δεν φανταζόταν πως το diesel θα πωλούνταν πιο ακριβά από τη βενζίνη. Κι όμως, όσοι έχουν στην κατοχή τους πετρελαιοκίνητα οχήματα, βλέπουν τις τιμές στην αντλία και δεν μπορούν να το πιστέψουν. Το πετρέλαιο κίνησης ξεπέρασε και επίσημα τη βενζίνη, με τα πρατήρια να το πωλούν πάνω από 2 ευρώ το λίτρο.

diesel

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή λιανικής του diesel στην Ελλάδα, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, ανήλθε στα 2,024 €, την ώρα που η βενζίνη είναι στα 2,010 €. Η οικονομική επιβάρυνση για ιδιώτες και κυρίως για επαγγελματίες είναι τεράστια. Ειδικά, ο κλάδος των ιδιοκτητών φορτηγών και κατόχων γεωργικών μηχανημάτων βρίσκεται σε απόγνωση, καθώς όσο μεγαλύτερο το όχημα και οι ανάγκες για πετρέλαιο, τόσο μεγαλύτερα και τα κόστη. Το τσουνάμι της ακρίβειας φαντάζει αξεπέραστο, με τους πολίτες να νιώθουν απροστάτευτοι.

Με πόσα χρήματα γεμίζει ένα ρεζερβουάρ diesel

Με το diesel στο 2,024 €, ο κάτοχος ενός SUV με ρεζερβουάρ χωρητικότητας 60 λίτρων, για να φουλάρει στο πρατήριο χρειάζεται πάνω από 120 ευρώ. Ένα μεγαλύτερο 4Χ4 με ντεπόζιτο 80 λίτρων θέλει 162 ευρώ, ενώ για ένα φορτηγό 200 λτ., ο ιδιοκτήτης πρέπει να βγάλει από την τσέπη του περισσότερα από 400 € για ένα γέμισμα.

Δείτε εδώ ποιο καύσιμο θα πωλείται 25% φθηνότερα από τις 4 Οκτωβρίου

Με απλά λόγια, όσοι χρησιμοποιούν πετρελαιοκίνητα οχήματα, είτε ΙΧ είτε επαγγελματικά για να πηγαινοέρχονται στις δουλειές τους ή να πραγματοποιούν ταξίδια, αισθάνονται απελπισμένοι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...