Dacia: Υβριδικό Jogger και συλλεκτική έκδοση για το Duster – Πότε έρχονται;

Το Dacia Jogger θα γίνει το πρώτο υβριδικό μοντέλο στην ιστορία της μάρκας, ενώ το Duster θα αποκτήσει την πρώτη του συλλεκτική έκδοση. Όμως πότε να τα περιμένουμε;

  • -
  • -

Η Dacia είναι από τις λίγες εταιρείες που αυτή τη στιγμή δε διαθέτει κάποιο (έστω και ήπια) υβριδικό μοντέλο στην γκάμα της, όμως αυτό πρόκειται να αλλάξει και μάλιστα πολύ σύντομα. Επιπλέον, μέχρι σήμερα οι Ρουμάνοι δεν είχαν βγάλει ειδική έκδοση κάποιου μοντέλου τους, γεγονός που επίσης πρόκειται να αλλάξει.

Το Jogger θα γίνει το πρώτο υβριδικό της μάρκας

Όσον αφορά τα υβριδικά μοτέρ, η αρχή θα γίνει με το Jogger. Το νεότερο μοντέλο της Dacia και μοναδικό που διατίθεται ως εφταθέσιο θα αποκτήσει ένα σύνολο που έχουμε δει και σε μοντέλα της Renault. Άλλωστε η ρουμανική μάρκα αποτελεί θυγατρική εταιρεία των Γάλλων.

Το κινητήριο σύνολο που θα δούμε κάτω από το καπό του Jogger είναι εκείνο που αποδίδει 140 ίππους και 205 Nm ροπής. Σε αυτό συνδυάζεται βενζινοκινητήρας 1,6 λίτρων απόδοσης 90 ίππων με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι το ίδιο που συναντάμε στο Clio E-Tech.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/2adbd4e0b44a96dfd7c7ec04b4e01233.JPG

Η Dacia θα αρχίσει να δέχεται παραγγελίες για το ήπια υβριδικό Jogger από τις αρχές του 2023, ενώ οι πρώτες πωλήσεις θα πραγματοποιηθούν την άνοιξη του ίδιου έτους.

Δείτε ακόμαΑλλάζει η Dacia: Αυτό είναι το... Manifesto της!

Το Duster αποκτά συλλεκτική έκδοση

Όσον αφορά το Duster, το μοντέλο που αποτελεί τη ναυαρχίδα των πωλήσεων των Ρουμάνων, η εταιρεία έχει ετοιμάσει την πρώτη συλλεκτική έκδοση. Θα ονομάζεται Duster "Mat Edition". Θα διατίθεται αποκλειστικά με κινητήρα 1,3 λίτρων TCe που αποδίδει 150 ίππους και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο EDC διπλού συμπλέκτη με εφτά σχέσεις. Θα έρχεται αποκλειστικά με το κορυφαίο εξοπλιστικό πακέτο που είναι διαθέσιμο στην γκάμα του μοντέλου, ενώ όπως φανερώνει η ονομασία του θα έχει ματ χρώμα που θα το κάνει να ξεχωρίζει. Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν στο τέλος του 2022.

Τόσο το υβριδικό Jogger όσο και το συλλεκτικό Duster θα παρουσιαστούν στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού που θα γίνει στη γαλλική πρωτεύουσα από τις 17 μέχρι τις 23 Οκτωβρίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...