BMW: Τι αλλάζει στα μοντέλα της από το φθινόπωρο

Νέα λανσαρίσματα, κινητήρες, κιβώτια ταχυτήτων και «έξυπνες» τεχνολογίες έρχονται άμεσα στα αυτοκίνητα της BMW.

  • -
  • -

Αυτό το φθινόπωρο, η BMW ετοιμάζεται να λανσάρει την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της νέας γενιάς της Χ1 αλλά και μια σειρά εκδόσεων και καινοτομιών για μια σειρά μοντέλων της γκάμας της. Μεταξύ αυτών είναι οι νέοι βασικοί ηλεκτροκινητήρες και κινητήρες εσωτερικής καύσης για τις νέες BMW i4 και BMW Σειρά 2 Active Tourer, ένα πακέτο Innovation για τις Σειρά 1 και  Σειρά 2 Gran Coupé, καθώς και αλλαγές στον τομέα της ψηφιοποίησης, για τη βελτιστοποίηση της οδηγικής απόλαυσης, της άνεσης και της ασφάλειας.

bmw

Η ολοκαίνουρια iX1 xDrive30 είναι το πρώτο, τετρακίνητο ηλεκτρικό όχημα της μάρκας στην πολυτελή compact κατηγορία. Δύο πλήρως ενσωματωμένες μονάδες e-drive στον εμπρός και τον πίσω άξονα παράγουν συνδυασμένη ισχύ 313 hp, με τη μέγιστη ροπή να είναι στα 494 Nm. Η ηλεκτρική BMW iX1 επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 5,6 δευτερόλεπτα και η αυτονομία κυμαίνεται μεταξύ 417 και 440 km.

Νέος βασικός κινητήρας για τη BMW i 4 eDrive 35

Η οικογένεια μοντέλων i4 θα πλαισιωθεί τον Νοέμβριο από την έκδοση i4 eDrive35, η οποία τοποθετείται στη βάση της γκάμας του αμιγώς ηλεκτρικού Gran Coupé. Αποδίδει ισχύ 210 kW/286 hp και μέγιστη ροπή 400 Nm, η αυτονομία αγγίζει τα 483 km και ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την τελευταία γενιά του BMW iDrive που αναπτύχθηκε με βάση το λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 8, καθώς και τα Curved Display και Live Cockpit Plus.

Νέα στάνταρ έκδοση για τη BMW 216i Active Tourer

Το compact all-rounder μοντέλο θα φέρει από το φθινόπωρο νέο βασικό κινητήρα και συγκεκριμένα τον 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.5 lt που παράγει μέγιστη ισχύ 90 kW/122 hp και μέγιστη ροπή 230 Nm. Η νέα έκδοση 216i Active Tourer συνδυάζεται με 7άρι αυτόματο κιβώτιο Steptronic.

bmw

Οι αλλαγές σε BMW Σειρά 1, Σειρά 2 Gran Coupe και iX3

Από το Νοέμβριο του 2022, ένα πακέτο Innovation θα διατίθεται για την BMW Σειρά 1 και την BMW Σειρά 2 Gran Coupé, το περιεχόμενο του οποίου θα ενισχύσει την οδηγική απόλαυση καθώς και τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας. Το πακέτο περιλαμβάνει Comfort Access με Digital Key & Welcome, πακέτο εσωτερικού και εξωτερικών καθρεπτών, καθώς και αυτόματο κλιματισμό με έλεγχο 2 ζωνών και ηλεκτρική ρύθμιση καθισμάτων. Οι προσαρμοζόμενοι προβολείς LED και η υποβοήθηση μεγάλης σκάλας εξασφαλίζουν βελτιστοποιημένο φωτισμό του δρόμου. Το BMW Head-Up Display και ασύρματη φόρτιση για κινητό τηλέφωνο, περιλαμβάνονται επίσης στο Innovation Package.

bmw

Στην iX3 τοποθετήθηκε νέος επιλογέας ταχυτήτων στην κεντρική κονσόλα - διαθέσιμος στις εκθέσεις από τον Ιανουάριο του 2023. Επίσης, όσα μοντέλα εξοπλίζονται με λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 7 και με την επιλογή Connected Package Professional, μπορούν να εφοδιαστούν με το app BMW M Laptimer για καταγραφή των γύρων στην πίστα. Το σύστημα αναγνωρίζει τη γραμμή εκκίνησης και τερματισμού ενός γύρου, χρησιμοποιώντας επαναλαμβανόμενες συντεταγμένες GPS. Το μήκος ενός μετρημένου γύρου μπορεί να είναι από 1 km έως 37 km.

Τα BMW ξεκλειδώνουν τις πόρτες από τα 6 μέτρα

Τα προαιρετικά BMW Digital Key και Digital Key Plus μπορούν τώρα να κοινοποιούνται σε πλατφόρμες μεταξύ χρηστών iOS και Android συσκευών, μεταξύ άλλων μέσω e-mail ή, για παράδειγμα, μέσω υπηρεσίας messenger. Μέχρι τώρα μόνο το Apple iPhone προσέφερε το Digital Key Plus, που χρησιμοποιεί βελτιστοποιημένης προστασίας ευρυζωνική τεχνολογία (UWB) για αυτόματο ξεκλείδωμα της BMW iX και της BMW Σειράς 2 Active Tourer όταν ο οδηγός πλησιάζει, και κλείδωμα όταν απομακρύνεται. Αρκεί η συσκευή να βρίσκεται στην τσέπη του. Από το Δεκέμβριο του 2022, αυτή η πρακτική μέθοδος πρόσβασης θα είναι επίσης εφικτή με συσκευές Android, εξοπλισμένες με ένα αντίστοιχο τσιπ UWB, και με ενεργοποιημένη τη λειτουργία για το Digital Key Plus (αρχικά Google Pixel Pro).

Το Digital Key Plus επιτρέπει επίσης πρόσθετες λειτουργίες μέσω της εφαρμογής My BMW με τη βοήθεια τεχνολογίας UWB κοντά σε οχήματα με ημ/νία παραγωγής από το Νοέμβριο του 2022 (απαιτείται Apple iPhone με λειτουργικό σύστημα iOS 16). Οι πρόσθετες λειτουργίες εμφανίζονται στην εφαρμογή My BMW όταν ο οδηγός πλησιάζει το όχημα σε απόσταση περίπου 6 μέτρων.

bmw

Δείτε εδώ την ισχυρότερη BMW M όλων των εποχών

Όσον αφορά στο ψηφιακό σύστημα διάγνωσης ελαστικών, που διατίθεται στάνταρ σε πολλά από τα τρέχοντα μοντέλα της BMW, θα περιλαμβάνει μία πρόσθετη λειτουργία από το Νοέμβριο του 2022. Η πίεση ελαστικών θα παρακολουθείται συνεχώς στο μέλλον. Για παράδειγμα, στην περίπτωση που καταγραφεί απώλεια πίεσης σε ένα σταθμευμένο όχημα, ο πελάτης θα λάβει μία ειδοποίηση μέσω του My BMW app. 

Τέλος, η γκάμα λειτουργιών του My BMW app περιλαμβάνει τώρα μία λειτουργία first-mile που δείχνει στους πελάτες τη διαδρομή μέχρι το όχημά τους, στο smartphone τους. Στο μέλλον, θα δύνανται επίσης να αναζητούν επαφές αποθηκευμένες στο smartphone τους στο My BMW app, να έχουν πρόσβαση σε βαθμολογίες και φωτογραφίες για τα λεγόμενα σημεία ενδιαφέροντος (POIs) και να πληρώνουν τέλη στάθμευσης σε διάφορες τοποθεσίες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...