Μετρό: Πότε ανοίγουν οι 3 νέοι σταθμοί στον Πειραιά;

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τα εγκαίνια των 3 νέων γραμμών του Μετρό στον Πειραιά. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα μειωθεί κατά χιλιάδες καθημερινά.

  • -
  • -

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των τριών σταθμών της επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό, μετατρέποντας τον Πειραιά στο μεγαλύτερο συγκοινωνιακό κόμβο της χώρας, αφού θα υπάρχει απευθείας σύνδεση με όλα τα διαθέσιμα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

metro

Οι νέες στάσεις περιλαμβάνουν το λιμάνι του Πειραιά, τα Μανιάτικα και το Δημοτικό Θέατρο. Η εταιρεία Αττικό Μετρό έχει έτοιμα τα πάντα, αναπροσαρμόζοντας τις πινακίδες ακόμη και μέσα στους ήδη υπάρχοντες σταθμούς, αλλά και στους συρμούς. Όσο για το χρόνο μετακίνησης από το Λιμάνι έως το Αεροδρόμιο, θα διανύεται σε μόλις 55 λεπτά. Φυσικά, με τα εγκαίνια, την ίδια ημέρα θα ανοίξουν οι στάσεις για το επιβατικό κοινό, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Πόσοι άνθρωποι θα μετακινούνται καθημερινά με το Μετρό

Με τη λειτουργία των σταθμών Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο, προβλέπεται αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης στο δίκτυο του Μετρό σε 132.000 πολίτες ημερησίως, μειώνοντας τόσο την κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων κατά 23.000 καθημερινά όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως.

metro

Στον Σταθμό Πειραιά προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό Συγκοινωνιακό Κέντρο, συνενώνοντας λειτουργικά δυο γραμμές Μετρό (Γραμμές 1 και 3), το Λιμάνι, τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο και την Επέκταση του Τραμ προς Πειραιά (5,4 χλμ. μονής γραμμής και 12 σταθμοί), διευκολύνοντας έτσι τις μετεπιβιβάσεις μεταξύ όλων των μέσων μεταφοράς.

Δείτε εδώ τι αλλάζει σε δρόμους και ΜΜΜ στην Αθήνα

Επιπλέον, η σύνδεση που θα προκύψει μεταξύ του Λιμανιού του Πειραιά και του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» μέσω της Γραμμής 3 του Μετρό, θα προσδώσει ιδιαίτερα αναπτυξιακά οφέλη τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και του Πειραιά, όσο και στην Εθνική Οικονομία γενικότερα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...