Ποια νέα ηλεκτρικά Opel θα φέρουν τα θρυλικά διακριτικά GSe;

Τα θρυλικά γράμματα GSe επιστρέφουν στην γκάμα της Opel, συνδυάζοντας τις αρετές του παρελθόντος με εκείνες που προστάζει η σύγχρονη εποχή.

  • -
  • -

GSe: τρία γράμματα με πολύ σαφή χροιά για τους πελάτες της Opel, αφού περιγράφουν εξαιρετικά εξοπλισμένα, σπορ μοντέλα. Σήμερα, με το ξεκάθαρο σχέδιο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας να προσφέρει μια ηλεκτροκίνητη έκδοση κάθε μοντέλου στο χαρτοφυλάκιό της έως το 2024 και να είναι μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα στην Ευρώπη έως το 2028, η Opel αναβιώνει και επαναπροσδιορίζει την GSe ως μια νέα κορυφαία υπο-μάρκα. Σε αντίθεση με το παρελθόν, όταν η ετικέτα ήταν η συντομογραφία του «Grand Sport Einspritzung» (Grand Sport Injection) όπως στο Commodore GS/E και στο Monza GSE, θα έχει μια νέα σημασία στο μέλλον.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω την επιστροφή της GSe ως κορυφαίας γκάμας, σπορ υπο-μάρκας μας στο άμεσο μέλλον. Εμπνευστήκαμε για άλλη μια φορά από την πλούσια κληρονομιά μας –όπως κάναμε και για το νέο, τολμηρό και καθαρό σχέδιο μας, το οποίο έχει αναγνωριστεί από τους κριτικούς – και του δώσαμε μια μοντέρνα πινελιά. Στο μέλλον, η ετικέτα GSe δεν θα σημαίνει μόνο δυναμικά, διασκεδαστικά στην οδήγηση αυτοκίνητα, αλλά και «Grand Sport electric», σε πλήρη ευθυγράμμιση με τα φιλόδοξα σχέδιά μας να γίνουμε μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα», δήλωσε ο CEO της Opel, Florian Huettl.

Δείτε ακόμα: Σπουδαία ανακάλυψη από την Opel μετά από 90 χρόνια

Opel GSe models

Εκτός από την αθλητική εμφάνιση που βασίζεται στη βραβευμένη σχεδίαση της Opel, οι μελλοντικοί πελάτες GSe μπορούν να προσβλέπουν σε μια διάταξη πλαισίου που θα προσφέρει υψηλό επίπεδο οδηγικής απόλαυσης και αφοσίωσης. Και όπως όλα τα μοντέλα της Opel, η γκάμα GSe θα είναι «ιδανική για χρήση στον αυτοκινητόδρομο» χάρη στις εκτεταμένες δοκιμές στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους. Ταυτόχρονα, τα μοντέλα GSe θα συνδυάζουν αυτές τις τιμές με την επιλογή τοπικής κινητικότητας χωρίς εκπομπές ρύπων, επαναπροσδιορίζοντας έτσι τον όρο Zeitgeist.

Η Opel παρουσίασε πιο πρόσφατα το Manta GSe, μια μοντέρνα εκδοχή του θρυλικού Manta του 1970. Δείχνει πόσο διαχρονικές είναι ακόμα και σήμερα οι γραμμές του 1970. Αυτό που ήταν απλό πριν από μισό αιώνα εξακολουθεί να ταιριάζει απόλυτα με τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel σήμερα. Παίρνει μια ισχυρή, ξεκάθαρη στάση και ξεκινά με σιγουριά ένα νέο μέλλον: ηλεκτρικό, τοπικά χωρίς εκπομπές – γεμάτο συναισθήματα. Το Opel Manta GSe είναι επίσης ένας φόρος τιμής στο όμορφο Manta A που πρόσφατα έδωσε την έμπνευση για τη σχεδίαση του νέου προσώπου της μάρκας – του Opel Vizor, το οποίο ενσωματώνει οργανικά σε μια ενιαία μονάδα τη μάσκα, το σύστημα φωτισμού και το έμβλημα της μάρκας, Blitz . Όλα τα νέα μοντέλα Opel διαθέτουν το Vizor – συμπεριλαμβανομένων των νέων Opel Astra και Opel Astra Sports Tourer.

Το πολυβραβευμένο Manta GSe ακολουθεί επίσης την «απλά ηλεκτρική» διαδρομή της Opel προς τον εξηλεκτρισμό της μάρκας, είτε ως επιβατικό είτε ως ελαφρύ επαγγελματικό όχημα. Κάθε μοντέλο της Opel θα είναι ηλεκτροκίνητο μέχρι το 2024 και ο πελάτης έχει ήδη την επιλογή ανάμεσα σε 12 ηλεκτροκίνητα μοντέλα σήμερα, από plug-in υβριδικά όπως το Grandland και το Astra έως ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, από το μικρό αυτοκίνητο Corsa-e έως το Zafira-e Life “lounge on wheels” και από το Combo-e Cargo στο Movano-e van.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...