Νεκρός ο αντιπρόεδρος της ρωσικής Lukoil – Αυτοκτονία ή δολοφονία;

Ένα ακόμη ισχυρό πρόσωπο της Ρωσίας έφυγε από τη ζωή. Οι μυστηριώδεις θάνατοι Ρώσων ολιγαρχών πληθαίνουν. Μαζί και τα ερωτήματα.

  • -
  • -

O Ραβίλ Μαγκάνοφ είναι νεκρός. Ο επικεφαλής μία από τις μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες παραγωγής πετρελαίου Lukoil, δεν είναι πια στη ζωή. Ο θάνατός τους είναι μυστήριο, προκαλώντας αναπάντητα ερωτήματα. Το Reuters, επικαλούμενο πηγή με γνώση της κατάστασης ανέφερε πως έπεσε από το παράθυρο νοσοκομείου στη Μόσχα. Το ίδιο υποστήριξαν και τα ορισμένα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του νοσοκομείου είχε πει στο RIA Novosti ότι ο Μαγκάνοφ εντοπίστηκε νεκρός σε χώρο του ιδρύματος, έχοντας αυτοκτονήσει. Λίγο αργότερα, η Lukoil ανέφερε ότι ο Μαγκάνοφ απεβίωσε μετά από σοβαρή ασθένεια. Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Με λύπη μας ανακοινώνουμε ότι ο Ravil Maganov, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της PJSC LUKOIL, πέθανε έπειτα από σοβαρή ασθένεια».

Πριν από λίγες ώρες, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, τόνισε ότι το θέμα του θανάτου αντιπροέδρου της Lukoil, δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Κρεμλίνου.

lukoil

Τα πράγματα ακούγονται μπερδεμένα. Ο 67χρονος ήταν διακεκριμένος ειδικός Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Απολάμβανε τη στήριξη της Μόσχας και είχε προσωπικές επαφές με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Από τον Μάρτιο και έπειτα όμως, οπότε και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας πετρελαίου, εξέδωσε επίσημη δήλωση ζητώντας να σταματήσει η πολεμική εισβολή στην Ουκρανία, εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στα θύματα της τραγωδίας, η κατάσταση με την ηγεσία της Ρωσίας άλλαξε άρδην. Το τι ακριβώς συνέβη με τον Ραβίλ Μαγκάνοφ εξετάζεται.

Εξαφανίζονται οι Ρώσοι ολιγάρχες

Από τις αρχές του έτους μέχρι και τον πρόσφατο θάνατο του Μαγκάνοφ, οι νεκροί Ρώσοι ολιγάρχες έχουν φθάσει τους 9. Οι συνθήκες θανάτου όλων είναι αδιευκρίνιστες. Άλλος βρέθηκε στην οικία του με ένα τραύμα στο κεφάλι, άλλος λέγεται ότι υπέστη καρδιακή ανακοπή, άλλος εντοπίστηκε απαγχονισμένος στο γκαράζ του κι άλλος έπεσε από γκρεμό.

Διαβάστε επίσης: Η Shell λέει πως μας περιμένουν πολλοί δύσκολοι χειμώνες

Όλες οι υποθέσεις είναι περίεργες και ειδικά αυτή του Σεργκέι Προτοσένια , πρώην πρόεδρου της εταιρείας φυσικού αερίου Novotek. Βρέθηκε επίσης απαγχονισμένος στον κήπο της βίλας του, έξω από τη Βαρκελώνη. Λίγα μέτρα πιο πέρα ήταν τα πτώματα της γυναίκας και της κόρης του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...