Προσοχή: Σβήνουν τα φώτα της Αθήνας για οικονομία! Δείτε σε ποιες περιοχές [video]

Με την ενεργειακή κρίση να πλησιάζει, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τον περιορισμό της ζήτησης. Στην Αθήνα ξεκίνησε η επιχείρηση «σκοτεινοί δρόμοι».

  • -
  • -

Ο χειμώνας αναμένεται πολύ δύσκολος. Η Ρωσία μειώνει τις παραδόσεις φυσικού αερίου και οι διακοπές λειτουργίας των μονάδων παραγωγής ενέργειας εντείνουν τη στενότητα εφοδιασμού, με πολλές ευρωπαϊκές χώρες να ξεκινούν τον περιορισμό της χρήσης ενέργειας.

Στην Αθήνα, η επιχείρηση «σκοτεινοί δρόμοι» τέθηκε σε εφαρμογή. Οι κάτοικοι και περαστικοί σε διάφορες συνοικίες της ελληνικής πρωτεύουσας προσπαθούν να καταλάβουν τι δεν πάει καλά με τον φωτισμό. Κάποιες κολώνες είναι αναμμένες και κάποιες όχι. Δεν έχουν χαλάσει, αλλά σβήσει προγραμματισμένα ώστε να εξοικονομηθεί ενέργεια.

Σε ποιους δρόμους θα δείτε σβηστές κολώνες

Όπως αναφέρει η εκπομπή «Ανοικτή Επικοινωνία» του τηλεοπτικού σταθμού Open, στα όρια της Νέας Σμύρνης με το Παλαιό Φάληρο, παρατηρείται συσκότιση, με τους δρόμους να «χωρίζονται» σε φωτεινούς και σκοτεινούς. Σε πολλές οδούς από τη μία πλευρά υπάρχει φωτισμός, μία κολώνα αναμμένη και δύο σβηστές, και από την άλλη πλευρά υπάρχει πλήρης συσκότιση.

Το ίδιο συμβαίνει και σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας. Για παράδειγμα στη λεωφόρο Αμφιθέας και στη Συγγρού, οι πέντε κολώνες είναι αναμμένες και η έκτη είναι σβηστή. Ανάλογες πρακτικές αναμένεται να υιοθετηθούν και σε άλλες περιοχές σε όλη τη χώρα.

Δείτε εδώ τον πιο cool δρόμο της Αθήνας

Θυμίζουμε πως, τον περασμένο Ιούνιο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα για τον περιορισμό της ενεργειακής χρήσης του δημόσιου τομέα κατά 10% στο εγγύς μέλλον και κατά 30% μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Οι αρχές θα προσφέρουν οικονομικά κίνητρα σε οργανισμούς που εξοικονομούν ενέργεια και θα δημιουργήσουν επίσης ένα ψηφιακό σύστημα παρακολούθησης της κατανάλωσης. Τα μέτρα περιλαμβάνουν:

  • Έλεγχο της θερμοκρασίας στα κτήρια
  • Κλείσιμο των φώτων και των υπολογιστών
  • Αλλαγές στο φωτισμό των δρόμων
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...