Απίστευτο: Νοίκιασε αυτοκίνητο για 3 μέρες και τις έβγαλαν λογαριασμό $8.000!

Η πελάτης λέει πως έκανε μόλις 300 km. Η εταιρεία από την άλλη ότι διάνυσε πάνω από 36.000 km. Ποιος έχει δίκιο;

  • -
  • -

Είναι ποτέ δυνατόν ένας άνθρωπος να διανύσει με όχημα 36.482 km σε 72 ώρες; Προφανώς και όχι. Κι όμως, μεγάλος όμιλος ενοικίασης αυτοκινήτων που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, υποστήριξε πως η κυρία που νοίκιασε ένα SUV, κατάφερε να πάει από τη μία άκρη της Γης στην άλλη με όχημα. Έτσι, την χρέωσε με το ποσό των 8.000 δολαρίων!

Ας δούμε πως έχουν τα πράγματα: Η Giovanna Boniface πήρε πτήση από το Βανκούβερ στο Τορόντο προκειμένου να βοηθήσει την κόρη της η οποία πέρασε στο πανεπιστήμιο. Μόλις προσγειώθηκε, μετέβη σε μεγάλη εταιρεία και νοίκιασε ένα SUV. Το συμφωνητικό ήταν για 3 μέρες με επιστροφή στο ίδιο αεροδρόμιο.

rent

Κατά τη διάρκεια των 3 ημέρων, διάνυσε με το αυτοκίνητο λίγο πάνω από 300 km. Όταν όμως το επέστρεψε στην εταιρεία, είδε στην πιστωτική της κάρτα πως έχει χρεωθεί για πάνω από 8.000 δολάρια. Εμφανώς ταραγμένη αποφάσισε να επιστρέψει στο γραφείο της Avis. Όταν όμως το σκέφτηκε δεύτερη φορά, αντιλήφθηκε πως θα χάσει την πτήση της. Έτσι, τηλεφώνησε στο γραφείο όπου παρέλαβε και παρέδωσε το όχημα. Καμία από τις κλήσεις όμως δεν απαντήθηκαν. Απεγνωσμένη πήρε τηλέφωνο στα κεντρικά και ζήτησε μία απάντηση για την εξωπραγματική χρέωση. Ο κύριος με τον οποίο μίλησε, της έδωσε την εντύπωση δεν μπορούσε να καταλάβει ποιο ήταν το ζήτημα.

Την έσωσαν τα social media

Αφού είδε και αποείδε, έκανε μια ανάρτηση στο twitter, δημοσιεύοντας την απόδειξη της χρέωσης, όπου αναγράφεται ξεκάθαρα πως η κυρία χρεώθηκε με 25 σεντς το χιλιόμετρο για περισσότερα από 36.000 km. Με απλά λόγια, η Avis υποστήριξε ότι η πελάτης, αν έχει λίγες ώρες ακόμη μπροστά της θα ολοκλήρωνε την περίμετρο της Γης!

Δες εδώ τις 5 ύπουλες χρεώσεις των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων

Το θέμα έγινε πρώτη είδηση στη χώρα, με την εταιρεία να λαμβάνει επιτέλους θέση και να ζητά συγνώμη για το λάθος της, έπειτα από σχεδόν μία εβδομάδα. Τα χρήματα επιστράφηκαν άμεσα στην κυρία Boniface, η οποία κράτησε για ενθύμιο την σοκαριστική απόδειξη.

Δείτε εδώ το αποδεικτικό

rent

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...