Τραγικό: Οδηγοί δοκιμάζουν την αυτόνομη οδήγηση του Tesla στα παιδιά τους

Είναι από τις φορές που λες δεν μπορεί να έχει συμβεί. Κι όμως, υπάρχουν γονείς που δεν υπολογίζουν τίποτα μπροστά στη διογκωμένη υπερηφάνεια για την αξία του εαυτού τους. Ούτε τα ίδια τους τα παιδιά.

  • -
  • -

Για το autopilot της Tesla και πως αυτό λειτουργεί έχουν γραφτεί πολλά. Ωστόσο, κάποιοι επιμένουν να υποστηρίζουν πως μπορεί να λάβει απόλυτα τον έλεγχο του οχήματος με απόλυτη ασφάλεια. Για να το αποδείξουν δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά τους ως… στόχους.

tesla

Την αρχή έκανε ο Carmine Cupani, ο οποίος έβαλε τον 11χρονο γιο του να κάνει τον στόχο. Έθεσε σε λειτουργία το full self-driving mode (FSD) του Tesla και επιχείρησε μια σειρά από δοκιμές, για να δείξει πόσο αποτελεσματικό είναι το σύστημα. Αρχικά, έβαλε το παιδί να σταθεί στη μέση ενός πάρκινγκ και το πλησίασε με ταχύτητα 56 km/h. Το αυτοκίνητο, ευτυχώς, αντεπεξήλθε με επιτυχία, αποφεύγοντας το παιδί. Στη συνέχεια, το έβαλε στη μέση του δρόμου και εκτέλεσε την ίδια δοκιμή, με το Tesla να ανταποκρίνεται και πάλι με επιτυχία.

Είναι δυνατόν να εμπιστεύεσαι τη ζωή του παιδιού σου στο αυτοκίνητο

Ο επενδυτής της Tesla, Tad Park, επέδειξε ακόμη μεγαλύτερη αδιαφορία. Πήρε και τα δύο παιδιά και έπραξε ακριβώς το ίδιο με το σύστημα FSD. Όπως ανέφερε, το έχει δοκιμάσει και στο παρελθόν και είναι απόλυτα βέβαιος πως το αυτοκίνητο θα ανιχνεύσει έγκαιρα τα παιδιά και θα σταματήσει πριν τα χτυπήσει.

tesla

Τα δύο περιστατικά θορύβησαν τους πάντες. Το YouTube αφαίρεσε τα videos από την πλατφόρμα, καθώς οι χρήστες παραβίασαν τους όρους για περιεχόμενο που θέτει σε κίνδυνο ανήλικους. Από την πλευρά της, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων Αμερικής (NHTSA) ανέφερε πως δεν νοείται κάποιος να ρισκάρει τη ζωή του ή τη ζωή κάποιου άλλου για να δοκιμάσει τις επιδόσεις των τεχνολογιών στα οχήματα και να χρησιμοποιεί παιδιά σε δικά του σενάρια.

Διαβάστε επίσης: Η Tesla λέει ψέματα για την αυτόνομη οδήγηση

Όσο για το Τμήμα Μεταφορών της Καλιφόρνια, ανακοίνωσε για μια ακόμη φορά πως ο όρος «full self-driving» παραπλανάει τους καταναλωτές και απείλησε με αφαίρεση της άδειας της Tesla στην πολιτεία αν εταιρεία δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρη σχετικά με τη λειτουργία αυτόνομης οδήγησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...