Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο Λονδίνο – Καίγονται ηλεκτρικά αυτοκίνητα! (video)

Οι φλόγες καίνε πολύ κοντά στο London Bridge και εντός κατοικημένης περιοχής. Στο σημείο επιχειρούν πάνω από 70 πυροσβέστες και ήδη έχουν εκκενωθεί κτίρια.

  • -
  • -

Την Τετάρτη, 17 Αυγούστου, μια πολύ μεγάλη φωτιά ξέσπασε μέσα στο Λονδίνο. Όπως αναφέρουν βρετανικά μέσα, η φωτιά ξεκίνησε από ένα υπόγειο μαγαζί και γρήγορα επεκτάθηκε. Το μεγάλο αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι οι φλόγες έχουν μπει και σε ένα υπόγειο πάρκινγκ αυτοκινήτων, στο οποίο βρίσκονται τουλάχιστον δύο ηλεκτρικά οχήματα. Αυτό, το αναφέρουμε καθώς όταν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο καίγεται, η φωτιά είναι πολύ δύσκολο να σβήσει λόγω της μεγάλης μπαταρίας.

Οι πυροσβέστες χρειάζεται να ακολουθήσουν μια ειδική διαδικασία ώστε να αντιμετωπίσουν τα φλεγόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, γεγονός που προσθέτει αρκετή πολυπλοκότητα στο σβήσιμο της φωτιάς.

Δείτε ποιος είναι ο μόνος τρόπος για να σβήσει σωστά η φωτιά σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Περαστικοί και πελάτες διπλανού εστιατορίου δήλωσαν ότι είδαν τους πυκνούς καπνούς και αμέσως μύρισαν κάτι πολύ περίεργο και τοξικό στην ατμόσφαιρα. Φυσικά απομακρύνθηκαν άμεσα από το σημείο και οι αρχές εκκένωσαν τα σπίτια και τα καταστήματα της περιοχής. Επίσης, έδωσαν σύσταση σε όσους μένουν σε κοντινή απόσταση να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους προκειμένου να μην μυρίσουν τα τοξικά αέρια. Να τονίσουμε ότι ο επιβλαβής καπνός δεν προέρχεται μόνο από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά και από διάφορα άλλα αντικείμενα που κάηκαν, αφού μη ξεχνάμε πως η φωτιά καίει μέσα σε κατοικημένη περιοχή και σε κτίρια.

 

Συνολικά, στο σημείο επιχειρούν πάνω από 70 πυροσβέστες, με δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα να βοηθούν στο έργο τους. Από τις φλόγες, μεγάλες βλάβες έχουν προκληθεί σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις, αλλά και σε συρμούς. Ευτυχώς, για την ώρα δεν έχει αναφερθεί κανένα περιστατικό τραυματισμού, ούτε και θυμάτων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...