Οικογένεια χάθηκε στο δάσος για 48 ώρες λόγω Google Maps

Οι… μαγικές ικανότητες του Google Maps «έσβησαν» από τον χάρτη μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων, οδηγώντας τους σε μια τρομακτική περιπέτεια.

  • -
  • -

Όλοι μας έχουμε χρησιμοποιήσει την εφαρμογή Google Maps για να φτάσουμε σε κάποιον άγνωστο προορισμό και σίγουρα, όλοι μας έχουμε… αγανακτήσει τουλάχιστον μια φορά λόγω κάποιου μπερδέματος που μπορεί να μας προκάλεσε. Ωστόσο, όποια κι αν ήταν η εμπειρία μας, σίγουρα δεν συγκρίνεται με αυτή που έζησε μια οικογένεια στην Αυστραλία. Με αφετηρία το Queensland και προορισμό την Adelaide, ο 27χρονος οδηγός με την 50χρονη μητέρα του και δύο παιδιά, τεσσάρων και δύο ετών, μπήκαν σε μια πραγματική περιπέτεια.

Κολλημένοι στο δάσος για 48 ώρες!

Το σύστημα πλοήγησης του Google Maps έδειξε στον οδηγό να βγει από τον αυτοκινητόδρομο και να συνεχίσει σε επαρχιακή οδό. Ο δρόμος όλο και χειροτέρευε, ενώ κάποια στιγμή, η άσφαλτος έγινε χωματόδρομος. Το SUV της οικογένειας κατάφερε να κινηθεί για αρκετά χιλιόμετρα στον άσχημο δρόμο που υπέδειξε το Google Maps, όμως… όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες ιστορίες, το όχημα τελικά κόλλησε.

Και συνέβη στο πιο ακατάλληλο μέρος! Πολύ μακριά από τον πολιτισμό, χωρίς καμία πιθανότητα να περάσει περαστικός και -σωστά ματέψατε- χωρίς να πιάνει το κινητό τηλέφωνο. Η οικογένεια αποφάσισε να εγκαταλείψει το αυτοκίνητο και να περπατήσει μέχρι να βρει κάποιον ώστε να ζητήσει βοήθεια. Γρήγορα όμως, κατάλαβαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρουν κάτι με αυτόν τον τρόπο και επέστρεψαν στο αυτοκίνητό τους.

Η διάσωση από… αέρος

Η εξαφάνισή τους κινητοποίησε τους δικούς τους ανθρώπους και οι διαδικασίες αναζήτησης του οχήματος από τις αρχές ξεκίνησαν. Η οικογένεια είδε ένα ελικόπτερο να πετάει πάνω από το δάσος και έδεσαν ρούχα έντονου χρωματισμού, που τα κουνούσαν με τα χέρια τους για να τραβήξουν την προσοχή του πιλότου.

Δείτε ακόμη: 5+1 tips που δεν γνωρίζετε για το Google Maps

Τελικά, το ελικόπτερο τους είδε και ειδοποιήθηκαν οι αρχές προκειμένου να τους βοηθήσουν, 48 ώρες μετά από την έναρξη του ταξιδιού τους. Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα; Χρησιμοποιούμε το Google Maps αλλά αν δούμε συστάσεις για… περίεργους δρόμους και χωμάτινες διαδρομές, καλύτερα να βάλουμε όπισθεν και να ψαχτούμε λίγο μόνοι μας!  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...