Έρχεται το τουρκικό SUV της TOGG – και Ελλάδα!

Οι Τούρκοι έχουν έτοιμο τόσο το αυτοκίνητο, όσο και το εργοστάσιο παραγωγής. Στόχος τους είναι να κατασκευάζουν 170.000 μονάδες του ηλεκτρικού SUV ετησίως και να το πουλάνε σε όλη την Ευρώπη.

  • -
  • -

Το πρώτο μοντέλο της τουρκικής αυτοκινητοβιομηχανίας TOGG βρίσκεται προ των πυλών. Οι γείτονες υποστηρίζουν πως το ηλεκτρικό C-SUV θα περάσει την πόρτα του εργοστασίου της Προύσα, στην Μπόυρσα της βορειοδυτικής Τουρκίας, στα τέλη του 2022 ή το αργότερο στις αρχές του επόμενου χρόνου. Το αυτοκίνητο θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, με τη βασική να αποδίδει 203 PS και να έχει κίνηση στους εμπρός τροχούς και τη μεγαλύτερη να αγγίζει τους 400 PS και να είναι τετρακίνητο. Οι πωλήσεις του έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν μέσα στο 2023, αρχικά από την εγχώρια αγορά.

togg

H TOGG (Automobile Joint Venture Group Inc.) ωστόσο, η οποία υποστηρίζεται από εταιρείες κολοσσούς, όπως Anadolu, BMC, Kok, Turkcell και Zorlu, έχοντας φυσικά και την αμέριστη συμπαράσταση του σουλτάνου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιθυμούν να το εξάγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε όλες τις αγορές της Ευρώπης.

Θα έρθει στην Ελλάδα το τουρκικό ηλεκτρικό SUV;

Το αν και πότε θα έρθει και στη χώρα μας το C-SUV της TOGG δεν τον γνωρίζουμε. Δεν αποκλείουμε όμως, η αυτοκινητοβιομηχανία να συνάψει συμφωνία με κάποια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην τοπική αγορά και να το πουλά και στην Ελλάδα. Εξάλλου, το εμπόριο είναι ελεύθερο, με τα περισσότερα κράτη να συμμετέχουν σε πολυμερείς εμπορικές συμφωνίες. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, δεν πρόκειται το TOGG να πατήσει τους τροχούς του επί ελληνικού εδάφους πριν τα μέσα του 2024 με βάση το χρονοδιάγραμμα των Τούρκων.

togg

Διαβάστε επίσης: Oι Τούρκοι έχουν έτοιμο το SUV – Ο Ερντογάν μας έβαλε τα γυαλιά!

Επιστρέφοντας στις τεχνικές προδιαγραφές του οχήματος, όπως έχει γίνει γνωστό, θα εφοδιάζεται με δύο μπαταρίες διαφορετικής χωρητικότητας. Η μικρότερη θα παρέχει αυτονομία γύρω στα 300 km και η μεγαλύτερη περίπου 500 km. Το σύστημα θα υποστηρίζει ταχεία φόρτιση, αναπληρώνοντας σε βάθος χρόνου την αναπλήρωση ενέργειας από το 0 στο 80% σε μόλις 8 λεπτά.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τα επίσημα χαρακτηριστικά του μοντέλου αλλά και το όνομα με το οποίο θα λανσαριστεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...