Κύπρος: Για ποιο ηλεκτρικό όχημα δίνει επιδότηση 100.000 €;

Στην Κύπρο τα ποσά επιδότησης για επιβατικό αυτοκίνητο ξεκινούν από 9.000 €, αλλά σε μια συγκεκριμένη κατηγορία αγγίζουν εξαψήφιο νούμερο.

  • -
  • -

Στη χώρα μας ο δεύτερος κύκλος του Κινούμαι Ηλεκτρικά, τον οποίο ακόμη αναμένουμε, παρέχει επιδότηση για ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα, για ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρικά scooter, ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες και ηλεκτρικά ταξί. Τα τελευταία έχουν και τη μεγαλύτερη χορηγία για τους δικαιούχους, με το ποσό να αγγίζει με απόσυρση τα 22.500 ευρώ.

Στην Κύπρο αντίθετα, η επιδότηση για αγορά ηλεκτρικού οχήματος ιδιωτικής χρήσης ανέρχεται στα 9.000 € + 1.000 € με απόσυρση. Ωστόσο, το αντίστοιχο πρόγραμμα προώθησης της ηλεκτροκίνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, περιλαμβάνει πολλές ακόμη κατηγορίες.

Αναλυτικότερα, υπάρχει επιδότηση ύψους 20.000 € για απόκτηση ηλεκτρικού οχήματος μεικτού βάρους 3.500 κιλών εμπορικής χρήσης και 40.000 € για αγορά καινούργιου ηλεκτρικού οχήματος κατηγορίας M2 (μικρό λεωφορείο).

Διαβάστε επίσης: Τα 5 μοναδικά σημεία που χρειάζονται συντήρηση τα EV αυτοκίνητα

Όποιος επιθυμεί να αποκτήσει καινούριο ηλεκτρικό όχημα κατηγορίας M3, δηλαδή μεγάλο λεωφορείο, τότε θα λάβει 100.000 €.

ev bus

Βέβαια, εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως, στην Κύπρο υπάρχει όριο στα ηλεκτρικά οχήματα που θα πουληθούν, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας, όπου η επιδότηση ισχύει για όλους.  Συγκεκριμένα, έχει οριστεί ένα ποσό της τάξης των 8 εκατ. ευρώ που θα διατεθεί και ο αριθμός χορηγιών για τα ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα περιορίζεται μόλις στις 360 μονάδες. Οπότε, η χορηγία των 100.000 ευρώ, θα δοθεί μόνο σε 2 δικαιούχους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...