Ποια εταιρεία έφτιαξε ηλεκτρικό μοτέρ που δεν χαλάει ποτέ;

Ένα ηλεκτρικό μοτέρ που θα δουλεύει για πάντα αποτελούσε όνειρο πολλών μηχανικών και επιστημόνων, μέχρι που μια εταιρεία το έκανε πραγματικότητα.

  • -
  • -

Μπορεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να έχουν μικρότερη συχνότητα βλαβών λόγω των λιγότερων κινούμενων μερών που διαθέτουν, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι εταιρείες και ερευνητές δεν ψάχνουν τρόπους να τα κάνουν ακόμα πιο αξιόπιστα.

Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκε ένα ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο μπορεί να λειτουργεί για πάντα, κρατώντας ταυτόχρονα σταθερά υψηλή απόδοση. Η ονομασία του είναι Superior Continuous Torque (SCT) και για να το καταφέρει έπρεπε να γίνει πολύ πιο ανθεκτικός από οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρικό μοτέρ.

mahle-superior-continuous-torque-sct-electric-motor-2

Τον εν λόγω ηλεκτρικό κινητήρα έχει σχεδιάσει η εταιρεία Mahle, σύμφωνα με την οποία αυτός θα είναι κατάλληλος για κάθε τύπο ηλεκτρικού οχήματος, τόσο σε επιβατικά αυτοκίνητα όσο και σε εκείνα που χρησιμοποιούνται για εμπορικούς και επαγγελματικούς σκοπούς, ακόμα και για γεωργικά οχήματα ή μηχανήματα του κατασκευαστικού κλάδου.

Δείτε ακόμα: Video: Πώς είναι μέσα μια μπαταρία ηλεκτρικού αυτοκινήτου;

Για να πετύχει τον στόχο της λειτουργίας για πάντα η Mahle εστίασε στην πολύ καλή ψύξη, για την οποία χρησιμοποίησε λάδι αλλά με εντελώς νέους τρόπους, προκειμένου να έχει καλύτερο αποτέλεσμα.

mahle-superior-continuous-torque-sct-electric-motor-3

Ο νέος κινητήρας της Mahle είναι συνεχούς ρεύματος με μόνιμο μαγνήτη διέγερσης. Αυτή η λύση επελέγη επειδή εξασφαλίζει ότι δεν μεταφέρεται ενέργεια στον δρομέα με την μορφή ρεύματος διέγερσης, γεγονός το οποίο οδηγεί σε μειωμένη φθορά. Επιπλέον, ο κινητήρας μπορεί να λειτουργήσει τόσο με μαγνήτες νεοδυμίου (ο πιο ισχυρός τύπος μαγνήτη), όσο και χωρίς καθόλου μαγνήτες, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση το μέγεθός του είναι κάπως μεγαλύτερο.

Το σπουδαίο επίτευγμα της Mahle θα παρουσιαστεί στην έκθεση IAA Transportation 2022, που θα γίνει στο Ανόβερο της Γερμανίας τον Σεπτέμβριο.

Πώς σου φαίνεται το ενδεχόμενο να ξέρεις εκ των προτέρων ότι ο κινητήρας του αυτοκινήτου σου δεν θα χαλάσει ποτέ; Παράξενο, έτσι;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...