Γερμανία: 500 € πρόστιμο αν χρησιμοποιείς το γκαράζ σαν αποθήκη

Ως «λανθασμένη χρήση» ερμηνεύουν τη φύλαξη άσχετων με το αυτοκίνητο αντικειμένων στη Γερμανία και τιμωρείται με τσουχτερό πρόστιμο.

  • -
  • -

Αν και οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας ότι «δικό μας είναι το γκαράζ και ό,τι θέλουμε το κάνουμε», στη Γερμανία φαίνεται ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς. Πιο συγκεκριμένα, οι Γερμανοί βλέπουν την ιδιωτική θέση στάθμευσης ως έναν τρόπο αποσυμφόρησης των δρόμων από τα παρκαρισμένα και -ας είμαστε ειλικρινείς- έτσι είναι. Οπότε, θεωρούν πως αν μετατρέψεις το γκαράζ σου σε αποθήκη και συνεχίζεις να παρκάρεις έξω, φέρεσαι αντικοινωνικά!

Δείτε ακόμη: Ποιος αρνείται 670.000 € για μια θέση πάρκινγκ;

Πρόσφατος νόμος, προβλέπει πρόστιμο 500 € σε όσους δεν χρησιμοποιούν το γκαράζ τους ως μέρος φύλαξης του αυτοκινήτου τους, αλλά ως αποθήκη για άσχετα αντικείμενα. Μάλιστα, γερμανικά μέσα αναφέρουν ότι σε ακραίες περιπτώσεις, προβλέπεται ακόμη και κατεδάφιση του χώρου στάθμευσης! Για αυτό και φτιάχτηκε μια αναλυτική λίστα με τα πράγματα που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα σε ένα γκαράζ. Λίγο-πολύ, είναι τα αναμενόμενα.

Στη Γερμανία ένα γκαράζ μπορεί να περιλαμβάνει:

  • Αυτοκίνητα
  • Μοτοσικλέτες
  • Αναλώσιμα κινητήρων (λάδια, αντιψυκτικά, φίλτρα και άλλα)
  • Καύσιμα (βενζίνη – πετρέλαιο σε πολύ συγκεκριμένες ποσότητες)
  • Ποδήλατα


Από την άλλη, για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται ρητά η φύλαξη φιαλών υγραερίου, όπως και άλλων εκρηκτικών. Τέλος, ο νόμος λέει ότι ο ιδιοκτήτης του γκαράζ μπορεί να το χρησιμοποιεί και ως ένα μικρής έκτασης συνεργείο, αποκλειστικά για δική του χρήση. Αν έχει τον εξοπλισμό και τις γνώσεις, μπορεί να συντηρεί το όχημά του. Όσοι δεν έχουν στην κατοχή τους αυτοκίνητο, μπορούν να αλλάξουν την άδεια του γκαράζ και να το μετατρέψουν σε αποθηκευτικό χώρο. Αυτό ωστόσο, απαιτεί μια συγκεκριμένη διαδικασία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...