Ο απατεώνας με τα 39 Tesla! Αυτή είναι η ιστορία του

Ένας απατεώνας στις Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται ότι είχε «έρωτα» με τα μοντέλα της Tesla, καθώς η συλλογή του περιλάμβανε 39 από αυτά. Όμως πώς έφτασε μέχρι εκεί;

  • -
  • -

Έντονα αναπτυγμένη περιβαλλοντική συνείδηση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις του, φαίνεται ότι είχε ένας απατεώνας στις Ηνωμένες Πολιτείες ο οποίος έφτασε να κατέχει περισσότερα ηλεκτρικά της αμερικανικής μάρκας από όσα ο ίδιος ο Elon Musk.

Ο Neil Suresh Chandran, όπως ονομάζεται, είχε δημιουργήσει ένα σύστημα μέσω του οποίου εξαπατούσε πολλούς άλλους ανθρώπους με σκοπό φυσικά να τους κλέψει όσο περισσότερα χρήματα γίνεται.

Απατεώνας

Για να τα καταφέρει είχε βασιστεί στο έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει τα τελευταία χρόνια γύρω από τα κρυπτονομίσματα. Αυτό που έκανε είναι να στέλνει e-mail στα οποία ανέφερε ότι με μία «μικρή» επένδυση της τάξης των 100.000 δολαρίων, μπορούσε να εξασφαλίσει για τους πελάτες του κέρδη τα οποία θα έφταναν μέχρι και τα 2 τρις δολάρια.

Μπορεί να φαίνεται αδιανόητο όμως ήταν πολλοί εκείνοι που τον πίστεψαν και του έστειλαν τα χρήματά τους. Πάρα πολλοί! Για την ακρίβεια, έφτασαν τους 10.000!

Δείτε ακόμα: Top 10: Τα πρώτα σε πωλήσεις ηλεκτρικά στην Ελλάδα

Φυσικά ο Neil Suresh Chandran δεν έδωσε ποτέ κέρδη στους ανθρώπους που του έστειλαν χρήματα. Αντίθετα, τα χρησιμοποίησε για να κάνει ο ίδιος μεγάλη ζωή. Έτσι, βρέθηκε με πέντε σπίτια σε διάφορα σημεία από την Καλιφόρνια μέχρι τη Νεβάδα, ένα πανάκριβο διαμαντένιο ελβετικό ρολόι, μία Ferrari, μία Rolls-Royce, ένα σκάφος, τρία αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, δύο pick-up, διάφορα άλλα οχήματα και φυσικά τα 39 Tesla.

Απατεώνας

Τα χρήματα που πήρε συνολικά μέσα στα τέσσερα χρόνια της δραστηριότητάς του έφτασαν τα 45 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή τη στιγμή οι αρχές αναζητούν 36 εκατομμύρια δολάρια τα οποία είναι μοιρασμένα σε 25 λογαριασμούς σε 12 τράπεζες, 2 ασφαλιστικές εταιρείες και 1 χρηματιστηριακή.

Οι ποινές με τις οποίες είναι αντιμέτωπος ο Neil Suresh Chandran φτάνουν τα 20 χρόνια για κάθε ένα από τα αδικήματα.

Εσύ τι θα έκανες αν σου ερχόταν ένα e-mail που θα υποσχόταν τόσο μεγάλα κέρδη; Θα έστελνες χρήματα ή όχι;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...