Ήρθε το τέλος των Google Maps;

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, το μέλλον των δημοφιλέστερων χαρτών σήμερα, δείχνει να απειλείται.

  • -
  • -

Μέχρι σήμερα, πολλοί ήταν εκείνοι που επιχείρησαν να παλέψουν τους χάρτες της Google. Το Google Maps, όπως ονομάζεται επίσημα η εφαρμογή, αποτελεί τη δημοφιλέστερη επιλογή πλοήγησης για τη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών Android, ενώ διεκδικεί ένα πολύ μεγάλο μερίδιο και στις συσκευές με λογισμικό iOS της Apple. Όπως φαίνεται όμως, η κυριαρχία δεν κρατάει αιώνια και το Google Maps, για πρώτη φορά στην ιστορία του απειλείται σοβαρά.

To Waze είναι η εφαρμογή που θα επιχειρήσει να βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το Google Maps. Σύμφωνα με σενάρια που ακούγονται έντονα το τελευταίο διάστημα, η Google θα προσφέρει μόνο το Waze για τους χρήστες Android και Android Auto, δηλαδή της αντίστοιχης πλατφόρμας για το αυτοκίνητο των κατόχων Android. Εδώ, να σημειώσουμε ότι και το Waze αποτελεί προϊόν της Google και ο λόγος που σκέφτονται τη μετάβαση στη νέα εποχή, είναι μερικά ενοχλητικά και επαναλαμβανόμενα «κολλήματα» που… τρώει το Google Maps στην πλατφόρμα Android Auto.

Δείτε ακόμη: Live η κίνηση χωρίς να ανοίξετε το Google Maps!

H Google πιστεύει ότι οι χάρτες της θα πρέπει να προσφέρουν αψεγάδιαστη λειτουργία και απροβλημάτιστη εμπειρία χρήσης, ειδικότερα την ώρα που ο χρήστης οδηγεί και βλέπει τις οδηγίες μέσω του Android Auto. Η πλατφόρμα του Waze αποδεικνύεται πιο σταθερή και εύκολη στην επίτευξη αυτού του στόχου, ενώ διαθέτει και καλύτερο πρόγραμμα επεξεργασίας real-time δεδομένων, όπως αυτών της κίνησης και των έκτακτων περιστατικών. Φυσικά, πολύ καλύτερη εικόνα θα υπάρχει όταν τα downloads και η χρήση του Waze θα φτάσει στα επίπεδα του Google Maps. Για την ώρα δεν γνωρίζουμε αν τελικά η μια εφαρμογή θα αντικαταστήσει την άλλη, η ίδια η Google όμως «δουλεύει» πάνω σε αυτό το ενδεχόμενο για να προσφέρει ανώτερες υπηρεσίες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...