Θα έβαζες μόνος σου βενζίνη, αν έτσι ήταν φτηνότερη; Δες πού γίνεται και πόσο γλιτώνεις

Η «έκρηξη» στις τιμές των καυσίμων δεν παρατηρείται μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλες τις χώρες. Μόνο που κάποιες έχουν υιοθετήσει μια τακτική που βολεύει αφάνταστα τους οδηγούς.

  • -
  • -

Υπάρχει μια διάσημη ιταλική φράση που αναφέρεται στους Έλληνες, και υποδηλώνει τη στενή σχέση και τους δεσμούς της αδελφότητας που υπάρχουν αναμφισβήτητα μεταξύ των Ελλήνων και των Ιταλών. Είναι η «Una Faccia, Una Razza», δηλαδή «μια φάτσα, μια φυλή». Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει, τουλάχιστον στην περίπτωση που αναφέρουμε παρακάτω.

Οι γείτονες Ιταλοί εφαρμόζουν εδώ και πολλά χρόνια μια έξυπνη τακτική στα πρατήρια καυσίμων. Όποιος λοιπόν επισκέπτεται το βενζινάδικο έχει δύο επιλογές: είτε να εξυπηρετηθεί από τον υπάλληλο όπως συμβαίνει και στη χώρα μας (μπλε ένδειξη Servito), είτε να πραγματοποιήσει όλη τη διαδικασία μόνος του (πορτοκαλί ένδειξη Self).

Στα 30 λίτρα οι οδηγοί κερδίζουν 8 ευρώ με το self service

Αν επιλέξει το Servito θα πληρώσει το πετρέλαιο και τη βενζίνη με βάση την ανώτερη τιμή του πρατηρίου, δηλαδή στα 2,382 και 2,374 ευρώ το λίτρο. Αν όμως επιλέξει το self service το κόστος στο ίδιο πρατήριο πέφτει στα 2,117 και 2,162 €, αντίστοιχα.

italy

Η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη, αγγίζοντας τα 26 λεπτά/λίτρο για το diesel και τα 21 λεπτά/λίτρο για τη βενζίνη. Με απλά λόγια, ένας Ιταλός ή επισκέπτης στη χώρα για να βάλει 30 λίτρα πετρελαίου με τη βοήθεια του υπαλλήλου θα πληρώσει 71,46 ευρώ. Παίρνοντας μόνος του τη μάνικα θα χρεωθεί μόνο με 63,51 €. Δηλαδή κερδίζει σχεδόν 8 ευρώ στα 30 λίτρα καυσίμου.

Δες εδώ πως θα πάρεις την επιδότηση για το Fuel Pass 2 και ποια είναι τα κριτήρια

Έξυπνη και άκρως αποτελεσματική τακτική, που βολεύει τόσο το πρατήριο και κυρίως τους πελάτες. Στην Ιταλία, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι αντλίες αυτοεξυπηρέτησης συναντώνται εδώ και δεκαετίες. Στην Ελλάδα, ακόμη τις αναμένουμε.

Τη φωτογραφία ανάρτησε από πρατήριο υγρών καυσίμων στο Μπάρι της Ιταλίας η ομάδα Greekburgring στη σελίδα της στο Facebook.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...