Δείτε τη Mercedes που έκανε 1.202 km με μια φόρτιση

Η αυξημένη αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποτελεί το μεγάλο στοίχημα των κατασκευαστών. Όπως φαίνεται, σε λίγα χρόνια θα το έχουν πετύχει.

  • -
  • -

Ένα EV όχημα που μπορεί να καλύψει μια απόσταση 500 km με μια φόρτιση, αυτή την στιγμή θεωρείται ιδανικό. Πολλοί οδηγοί ωστόσο, θεωρούν πως αυτό το νούμερο δεν καλύπτει τις απαιτήσεις τους, αναμένοντας την επόμενη γενιά των οχημάτων με την περίσσια αυτονομία και την ταχύτερη διαδικασία φόρτισης.

Οι εταιρείες αναζητούν τον τρόπο να αυξήσουν την αυτονομία των ηλεκτρικών έως και τα 1.000 km, με τη Mercedes να βρίσκεται πιο κοντά στον στόχο. Πρόσφατα, οι μηχανικοί της γερμανικής φίρμας πραγματοποίησαν ένα τεστ που αποδεικνύει ότι το άγχος της κίνησης με EV σύντομα θα γίνει παρελθόν.

Πήγαν από τη Γερμανία στην Αγγλία χωρίς να φορτίσουν

Χρησιμοποιώντας το πρωτότυπο Vision EQXX, οι άνθρωποι της Mercedes έκαναν το ταξίδι Στουτγάρδη – Σίλβερστοουν χωρίς να σταματήσουν για φόρτιση. Το όχημα ανταπεξήλθε άριστα από πλευράς διαχείρισης θερμότητας, καταναλώνοντας μόλις 8,3 kWh/100 km.

vision

Η απόσταση ήταν 1.202 km, με την αποστολή να ξεκινά από την έδρα της εταιρείας στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, να διασχίζει τα γαλλικά σύνορα κοντά στο Στρασβούργο με κατεύθυνση τον γαλλικό βορά και το Eurotunnel, να συνεχίζει προς Ηνωμένο Βασίλειο μέσω του M25, να περνά από το Brackley και να καταλήγει στην πίστα του Σίλβερστοουν.

Εκεί, τους υποδέχθηκε ο Ολλανδός οδηγός Nyck de Vries, ο οποίος αγωνίζεται με την ομάδα της Mercedes-EQ Formula E. Αφού του χαιρέτησε, πήρε θέση πίσω από το τιμόνι και έκανε 11 γύρους στην πίστα με την Vision EQXX, καταναλώνοντας τα τελευταία αποθέματα της μπαταρίας του αυτοκινήτου.

Τελική ταχύτητα μέχρι τα 140 km/h

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι οδηγοί της Mercedes Vision EQXX δεν αντιμετώπισαν δυσκολίες. Οι θερμοκρασίες ήταν ιδανικές, φθάνοντας έως και τους 30 βαθμούς Κελσίου, η κίνηση σε κάποια σημεία πυκνή και σε άλλα άνετη, όπως ακριβώς απαιτούν οι πραγματικές συνθήκες.

vision

Η διαδρομή των 1.202 km ολοκληρώθηκε σε 14 ώρες και 30 λεπτά, με την ανώτερη τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 140 km/h και τη μέση τα 83 km/h. Λόγω της ζέστης, ο κλιματισμός ήταν ενεργοποιημένος πάνω από 8 ώρες. Παρόλα αυτά, δεν επηρέασε την απόδοση της ηλεκτρικής μονάδας και κατ΄επέκταση την αυτονομία.

Διαβάστε επίσης: Mercedes Vision EQXX, ένα ηλεκτρικό με αυτονομία 1.000 km!

Ο Markus Schäfer, Μέλος του ΔΣ της Mercedes-Benz Group AG και υπεύθυνος για την εξέλιξη και τις προμήθειες, υποστήριξε πως μέχρι το 2030, η μάρκα θα δείξει στον πραγματικό κόσμο τι μπορούν να επιτύχουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

vision

Όπως όλα δείχνουν, στο τέλος της δεκαετίας, η τεχνολογία θα έχει προχωρήσει σε τόσο μεγάλο βαθμό που τα ηλεκτρικά οχήματα θα καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις των οδηγών, εφόσον βέβαια, έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες υποδομές σε κάθε χώρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...