Hyundai Tuscon: Το πρώτο σε πωλήσεις C-SUV σε όλη την Ευρώπη

Το νέο Tuscon είναι το δημοφιλέστερο μοντέλο στην κατηγορία του, κάνοντας ρεκόρ πωλήσεων.

  • -
  • -

Η τέταρτη γενιά του Hyundai Tuscon είναι πλέον ηγέτης στην κατηγορία των compact SUV στην Ευρώπη. Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η JATO Dynamics από 27 ευρωπαϊκές χώρες, το κορεατικό μοντέλο σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων στο 1ο τρίμηνο του 2022 και αποτελεί αυτή, τη στιγμή το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη στο segment, με 15.806 μονάδες.

Το Tuscon έχει μετατραπεί στο απόλυτο best-seller της μάρκας στην παγκόσμια αγορά. Πέρυσι, ήταν το πρώτο σε πωλήσεις Hyundai στη Γηραιά Ήπειρο με 152.257 μονάδες, ενώ από το πρώτο λανσάρισμά του το 2004, έχουν διατεθεί σε όλο τον κόσμο πάνω από 7 εκατ. οχήματα.

tuscon

«Πετυχαίνοντας ρεκόρ πωλήσεων το 2021, το Tuscon προχώρησε ένα βήμα παραπέρα φτάνοντας στην κορυφή της κατηγορίας των compact SUV όσον αφορά στις νέες ταξινομήσεις στην Ευρώπη τους πρώτους τρεις μήνες του 2022», δήλωσε ο Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product της Hyundai Motor Europe. «Με την τολμηρή σχεδίαση, την καινοτόμο τεχνολογία και τα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας του, είμαστε βέβαιοι ότι το best seller μας θα συνεχίσει να είναι σταθερά αγαπημένο όχημα των πελατών στην Ευρώπη».

Η μεγαλύτερη υβριδική / εξηλεκτρισμένη γκάμα στην αγορά

Το Tuscon προσφέρει την ευρύτερη γκάμα εξηλεκτρισμένων κινητήρων στην κατηγορία του με:

  • 48V Hybrid Turbo βενζίνης 1,6lt 150ps και 180ps, σε εξηλεκτρισμένα κιβώτια iMT και αυτόματο 7-DCT με πλήκτρα
  • 48V Hybrid Diesel 1,6lt 136ps ομοίως με iMT και αυτόματο 7-DCT με πλήκτρα
  • Full Hybrid Turbo 1,6lt 230ps αυτόματο
  • Plug-in Hybrid Turbo 1,6lt 265ps αυτόματο


tuscon
Δείτε εδώ τις εκδόσεις και τις τιμές του Hyundai Tuscon

Πού κατασκευάζεται το Tuscon;

Η παραγωγή του γίνεται στο Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) στο Nošovice της Τσεχίας,  ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής στην Ευρώπη, το οποίο αποτελεί παράλληλα το πρώτο της εταιρείας που τροφοδοτείται 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Διαθέτει παραγωγική δυνατότητα 350.000 οχημάτων ετησίως και εκτός από το Tuscon, η HMMC παράγει επίσης τα i30, i30 N και Kona Electric για την ευρωπαϊκή αγορά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...