Παιδί στο αυτοκίνητο: Πώς σταματά να παίζει με το παράθυρο ή την πόρτα

Η προστασία των παιδιών κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων με αυτοκίνητο είναι πολύ σημαντική υπόθεση, για αυτό και πρέπει να τα κρατάμε ασφαλή με κάθε πιθανό τρόπο.

  • -
  • -

Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο κάθε γονιό είναι τα παιδιά του να είναι ασφαλή, κάθε στιγμή. Οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο δεν εξαιρούνται φυσικά, για αυτό και επενδύουμε πολλά χρήματα για συγκεκριμένο εξοπλισμό που τα προστατεύουν απόλυτα. Ωστόσο υπάρχουν και άλλα μέτρα ασφαλείας που μπορούμε να πάρουμε, προκειμένου να είμαστε ήσυχοι πως τίποτα δεν θα πάει στραβά.

Με την περιέργεια να ρέει άφθονη στις φλέβες των παιδιών, δεν είναι λίγες οι φορές που τα βλέπουμε να περιεργάζονται αντικείμενα με απίστευτη προσοχή. Στο αυτοκίνητο, τους αρέσει να παίζουν με τα παράθυρα, ακόμη και τις πόρτες, ψάχνοντας να δουν πως δουλεύουν και τι κάνουν οι ανάλογοι διακόπτες και μοχλοί. Αν το όχημα βρίσκεται σε κίνηση, εύκολα καταλαβαίνουμε ότι αυτό δεν είναι ασφαλές.

Δείτε ακόμη: Παιδικά καθίσματα - Όλα όσα πρέπει να προσέξετε

Πώς απενεργοποιώ τα πίσω ηλεκτρικά παράθυρα;

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν προβλέψει για αυτές τις περιπτώσεις. Στα περισσότερα αυτοκίνητα, η πόρτα του οδηγού φιλοξενεί μια σειρά διακοπτών για τις ασφάλειες, τα παράθυρα και τους καθρέπτες. Ο ένας από αυτούς, με χαρακτηριστικό συμβολισμό ένα «Χ» πάνω από ένα παράθυρο, κλειδώνει τη λειτουργία των πίσω ηλεκτρικών παραθύρων και δεν μπορούν ούτε να κατέβουν, ούτε να ανέβουν.

Σε μερικές περιπτώσεις, η ακύρωση λειτουργίας του ηλεκτρικού συστήματος δρα και στο παράθυρο του συνοδηγού. Όπως και αν έχει όμως, αποτελεί ένα πολύ βασικό «όπλο» του οδηγού για να κρατά τα παιδιά ασφαλή. Ειδικά αν δεν υπάρχει άλλος επιβάτης να απασχολεί τα παιδιά ή να τα συνετίσει προκειμένου να μην παίζουν με τα ηλεκτρικά παράθυρα.

Πώς γίνεται να μην ανοίγει το παιδί μου την πίσω πόρτα;

Ανάλογη πρόβλεψη από τις εταιρείες αυτοκινήτου έχει γίνει και για τις πόρτες. Το παιδικό κλείδωμα θα το δείτε ανοίγοντας τις πίσω πόρτες, στο κομμάτι που εφάπτεται με το αμάξωμα. Υπάρχει μια συνήθως πλαστική ασφάλεια που κλειδώνει ανεβάζοντας ή κατεβάζοντάς τη με το χέρι μας. Κάποιες άλλες, λειτουργούν χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό αντικείμενο (όπως το κλειδί) και δεν επιτρέπει στις πίσω πόρτες να ανοίξουν από το εσωτερικό χερούλι, παρά μόνο από το εξωτερικό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...