Η νέα κάμερα της Google μπαίνει σε οποιοδήποτε ΙΧ με σχάρα οροφής

To Google Street View γίνεται 15 χρονών και το γιορτάζει με μία ολοκαίνουργια κάμερα!

  • -
  • -

Το Street View της Google κλείνει αισίως 15 χρόνια! Η πρωτοποριακή εφαρμογή της Google παρουσιάστηκε το 2007 και ουσιαστικά αποτέλεσε έναν μοναδικό διαδραστικό χάρτη που σήμερα απεικονίζει σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο! Δεν είναι υπερβολή, πως στο Street View μπορεί να βρει κανείς περισσότερες από 100 χώρες μέσα από 220 δις εικόνες σε απεικόνιση 360 μοιρών! Η βασική ιδέα είναι να μας προσφέρει ακριβή εικόνα δρόμων και σημείων σε όλο τον κόσμο, που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να δούμε ποτέ.
Δείτε ακόμη: Το Apple CarPlay φέρνει την επανάσταση στον πίνακα οργάνων!

 

Η καταγραφή των δρόμων γίνεται μέσω καμερών που συνήθως σε ειδικά διαμορφωμένα αυτοκίνητα, τα οποία έπρεπε να μπορούν να αντέξουν τη μεγάλη σε βάρος μεταλλική κατασκευή που ήταν τοποθετημένη η κάμερα. Την ώρα που στο εσωτερικό του αυτοκινήτου έχει φιλοξενηθεί ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός που απαιτείται. Όμως, για να γιορτάσει τα 15 χρόνια της εφαρμογής, η Google παρουσίασε μία ολοκαίνουργια κάμερα και ένα νέο λογισμικό, η οποία είναι η μικρότερη και ελαφρύτερη που έχει παρουσιάσει ποτέ!
Δείτε ακόμη: Google Maps - Μήπως κάνεις ένα από αυτά τα πέντε λάθη; 

Το βάρος της είναι μικρότερο από 7 κιλά, στοιχείο που την καθιστά εύκολη στη μεταφορά, αλλά και την τοποθέτηση. Ιδιαίτερα σημαντικό, όμως, είναι ότι το νέο σύστημα μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε όχημα διαθέτει υποδοχές για ράγες οροφής. Παράλληλα, υπάρχει δυνατότητα διαχείρισης όλων των λειτουργιών της μέσω κινητού, κάτι που δεν συνιστά απαραίτητο τον ογκώδη εξοπλισμό στο εσωτερικό των αυτοκινήτων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...