Tesla: Ο πρώτος πελάτης που την πήγε δικαστήρια και δικαιώθηκε – Απίθανη η αποζημίωση [video]

Το Model 3 που αγόρασε βγήκε ελαττωματικό. Η Tesla έδωσε μια απίστευτη δικαιολογία, αλλά ο δικαστής δικαίωσε τελικά τον πελάτη.

  • -
  • -

Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση. Είναι η πρώτη φορά στην Ευρώπη που η Tesla καλείται να αποζημιώσει πλήρως πελάτη της και να του επιστρέψει σχεδόν όλα τα χρήματα που είχε δώσει για να αποκτήσει το αυτοκίνητο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο κύριος Ángel Gaitán από τη Μαδρίτη, επέλεξε να αγοράσει το 2020 ένα Model 3. Ως επαγγελματίας μηχανικός και πελάτης της από το 2013, γνώριζε πως τα μοντέλα της Tesla αντιμετώπιζαν στο παρελθόν ορισμένα θέματα αξιοπιστίας, αλλά θεώρησε πως με την άνοδο της αμερικανικής φίρμας, αυτά είχαν λυθεί.

Παρέλαβε λοιπόν το ηλεκτρικό όχημα και χάρη στην ιδιότητά του επιχείρησε να το ελέγξει. Αυτό που αντίκρισε ωστόσο, τον άφησε άναυδο. Το Model 3, όπως ανέφερε στην El Periodico de Espana, ήταν τόσο κακοφτιαγμένο που τον σόκαρε.

tesla minisi

Το αυτοκίνητο είχε σοβαρή αστοχία στη συγκόλληση του πλαισίου, φθαρμένους υαλοκαθαριστήρες, χαμηλής ποιότητας πλαστικά στην καμπίνα και το εμπρός καπό δεν έκλεινε σωστά. Όλα αυτά, ενώ ήταν ολοκαίνουριο αντιπροσωπείας. Όταν αποφάσισε να ζητήσει την αντικατάσταση του οχήματος, η προθεσμία των 15 ημέρων που είχε θέσει ως όριο η εταιρεία, πέρασε. Οπότε, του έθεσαν ως εναλλακτική να κάνουν εκ νέου συγκόλληση στο σημείο του αμαξώματος.

Ο Μαδριλένος το αρνήθηκε, ισχυριζόμενος πως πρόκειται για καινούριο αυτοκίνητο που δεν δικαιολογείται να διαθέτει τέτοιο ελάττωμα και απαίτησε αντικατάσταση. Την επιλογή αυτή δεν τη συζήτησε καν η Tesla.  

Πήγε την Tesla στα δικαστήρια

Μετά από αυτή την απάντηση, η δικαστική οδός ήταν μονόδρομος. Αφού προχώρησε σε καταγγελία, ανήρτησε την ιστορία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως στο Instagram και το YouTube.

Στη δίκη που ακολούθησε, η εταιρεία υποστήριξε πως το Model 3 δεν είναι ένα premium όχημα και αρνήθηκε τις καταγγελίες του κυρίου Gaitán. O δικαστής εξέτασε όλα τα δεδομένα, δικαιώνοντας τον πελάτη.

tesla minisi

Δες εδώ ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες μάρκες στην Ευρώπη

Στην ετυμηγορία αναφέρεται πως, παρότι με βάση τον εμπειρογνώμονα, τα ελαττώματα δεν θέτουν σε κίνδυνο τη δομική ακεραιότητα ή την ασφάλεια του οχήματος, δεν είναι δυνατόν ένα όχημα τέτοιας αξίας και με το πρεστίζ της Tesla να μην πληροί τα πρότυπα ποιότητας. Οπότε, αποφάσισε πως η Tesla πρέπει να αποζημιώσει τον ενάγων με το ποσό των 62.330 ευρώ, όσο δηλαδή ήταν η αρχική τιμή του Model 3 που είχε αγοράσει.

Η αμερικανική φίρμα έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης, κάτι το οποίο αναμένεται να πράξει άμεσα. 

Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο κύριος Gaitán

 

Πηγή: www.epe.es

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...