5 μεταχειρισμένα SUV με 15.000 €

Σύγχρονα και ασφαλή, αλλά με λογικό κόστος απόκτησης, αυτά τα πέντε SUV μοντέλα μπορεί να είναι μια τέλεια λύση για μια οικογένεια που αναζητά νέο όχημα.

  • -
  • -

Όσοι αναζητούν αυτοκίνητο θα έχουν παρατηρήσει δύο πράγματα στην αγορά: ότι όλα έχουν ακριβύνει και ότι η αναμονή για την παράδοση του νέου τους οχήματος κρατάει πολλούς μήνες, σε μερικές περιπτώσεις ξεπερνά και τον έναν χρόνο. Η στροφή προς τα μεταχειρισμένα αρχίζει να αποκτά μεγαλύτερο νόημα και όπως πάντα, δίνει τη λύση σε όσους δεν μπορούν να φτάσουν σε ένα καινούργιο αυτοκίνητο.

Θεωρούμε ότι οι 15.000 € είναι ένα αρκετά «δημοφιλές» ποσό. Πολλοί αναζητούν νέο οικογενειακό σε αυτά τα χρήματα, οπότε αποφασίσαμε να ψάξουμε σε γνωστές πλατφόρμες μεταχειρισμένων για SUV με ικανοποιητικούς χώρους και φυσικά, σύγχρονα, ώστε να προσφέρουν υψηλά επίπεδα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας. Στην αγορά υπάρχουν αρκετές επιλογές γύρω από τις 15.000 € και σίγουρα θα βρεθεί κάποιο να ταιριάζει στις ανάγκες του ενδιαφερόμενου.

Εδώ, πρέπει να τονίσουμε ότι η «κρίση» ακρίβειας και αναμονής στα καινούργια μοντέλα, έχει οδηγήσει στην αύξηση τιμών και στα μεταχειρισμένα. Τα πιο πολλά έχουν αυξηθεί σημαντικά και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις αυτοκινήτων με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιομέτρων, που πωλούνται λίγο κάτω από το αντίστοιχο καινούργιο. Το φαινόμενο παρατηρείται ακόμη πιο έντονα αν το μεταχειρισμένο ανήκει στην τρέχουσα γενιά του μοντέλου και δεν έχει παρουσιαστεί νεότερη.

Με λίγο ψάξιμο όμως θα βρείτε μια ποιοτική πρόταση, με καλό επίπεδο εξοπλισμού, φυσιολογικά χιλιόμετρα και στη σωστή τιμή. Το μόνο που χρειάζεται είναι διαρκής αναζήτηση, εις βάθος έλεγχος από συνεργείο της εμπιστοσύνης σας και… υπομονή. Αν τα έχετε όλα αυτά, τότε θα αγοράσετε ένα αξιόλογο μεταχειρισμένο που θα καλύπτει σωστά τις ανάγκες σας και δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα πιο καινούργιο.

Nissan Qashqai

Από τη λίστα των μοντέλων που διαλέξαμε, το Nissan Qashqai είναι το μόνο από την κλάση των C-SUV. Έχει μεγαλύτερους χώρους και αναγνωρισμένη παρουσία στην αγορά, άρα και υψηλή μεταπωλητική αξία. Στο φάσμα των 15.000 € βρίσκουμε αρκετές προτάσεις από τη δεύτερη γενιά του και σε συνδυασμό με τον βενζινοκινητήρα των 1.2 λίτρων με 115 ή 135 ίππους. Υπάρχουν και μερικά με πετρελαιοκινητήρα 1.5 λίτρων αλλά είναι λιγότερα και συνήθως, με περισσότερα χιλιόμετρα. Διαβάστε εδώ τη δοκιμή μας.

Opel Crossland X

Η πρώτη απόπειρα της Opel στα B-SUV ακούει στο όνομα Crossland X. Το επιτυχημένο αυτοκίνητο της εταιρείας συνεχίζει την πορεία του μέχρι και σήμερα, έχοντας δεχτεί κυρίως αισθητικές αλλαγές, οπότε κατά βάση, διατηρείται το ίδιο. Όταν λανσαρίστηκε ήταν διαθέσιμο με turbo κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου. Στην αγορά μεταχειρισμένων υπάρχουν πολλά Opel Crossland X, οπότε καθιστά πιο εύκολη τη διαδικασία εύρεσης ενός «καλού». Δείτε εδώ τη video δοκιμή μας.

Peugeot 2008

Με premium προσέγγιση, πολύ καλή ποιότητα και προσεγμένη οδική συμπεριφορά, το Peugeot 2008 στην πρώτη γενιά του κατάφερε να πουλήσει πάρα πολλές μονάδες στη χώρα μας, χάρη και στην εμφάνισή του. Πρόκειται για μια αξιόλογη επιλογή που αποδεικνύεται δελεαστική ακόμη και από «δεύτερο χέρι», αρκεί να βρείτε ένα σωστά συντηρημένο, χωρίς… βαρύ ιστορικό και σε καλή τιμή. Το θετικό, είναι ότι η πλειονότητα των εκδόσεων που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα έχουν υπερπλήρη εξοπλισμό. Διαβάστε εδώ τη δοκιμή μας.

SEAT Arona

Το SEAT Arona μέχρι και σήμερα έχει υποστεί απλώς μια μικρής έκτασης ανανέωση. Αυτό σημαίνει ότι το μοντέλο προ facelift συνεχίζει να δείχνει επίκαιρο, με θελκτική εμφάνιση και αρκετούς κινητήρες για να διαλέξει κανείς. Μέχρι σήμερα το έχουμε γνωρίσει ως τρικύλινδρο 1.000άρι turbo, 1.500άρι FR με 150 άλογα, πετρελαιοκινητήρα 1.6 λίτρων, ακόμη και εκδόσεις φυσικού αερίου. Ως μεταχειρισμένα, υπάρχουν όλα, οπότε εσείς διαλέγετε με βάση τις ανάγκες και το budget σας. Δείτε εδώ τη video δοκιμή μας.

Suzuki SX4 S-Cross

Οι διαστάσεις του το κάνουν να ακροβατεί ανάμεσα στα B-SUV και τα C-SUV. Τελικά, μάλλον πάει προς τα C-SUV με όφελος στους χώρους, αλλά σε προσιτή τιμή. Μάλιστα, στην αγορά υπάρχουν και αρκετά με τιμή φθηνότερη των 15.000 €. Θα το βρείτε ως βενζινοκίνητο, diesel, αλλά και ως τετρακίνητο, αν έχετε ανάγκη από περισσότερη πρόσφυση ή βρίσκεστε συχνά σε εκτός δρόμου διαδρομές. Η δυνατότητα κίνησης και στους τέσσερις τροχούς το καθιστούν μια μοναδική επιλογή στη λίστα μας, καθώς μόνο το Nissan Qashqai διατίθεται ως τετρακίνητο. Στις 15.000 € όμως, είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις Qashqai 4x4 με «φυσιολογικά» χιλιόμετρα. Διαβάστε εδώ τη δοκιμή μας.