Επιδότηση καυσίμων: Έρχεται μεγαλύτερο Fuel Pass [video]

Η απόφαση ελήφθη. Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει την επέκταση του fuel pass, με επιπλέον εισοδηματικά κριτήρια και πιθανότατα περισσότερα χρήματα.

  • -
  • -

Το μέτρο ενίσχυσης των οδηγών, εκτός απροόπτου θα συνεχιστεί και μετά την 30η Ιουνίου. Εντός του μήνα, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τον δεύτερο κύκλο του fuel pass, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, να αναφέρει στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ πως δεν αποκλείεται να διευρυνθούν οι δικαιούχοι της κάρτας καυσίμων με την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων.

Ο εισοδηματικός πήχης, ο οποίος βρίσκεται στις 30.000 ευρώ οικογενειακού μεικτού εισοδήματος θα ανέβει και θα μπορούσε να φτάσει και τις 45.000 €. Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης των ποσών 30-55€, με την παράταση του μέτρου να μην είναι μηνιαία αλλά να αφορά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ίσως και όλο το καλοκαίρι.

Όσον αφορά στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ο κύριος Οικονόμου απέκλεισε το σενάριο, λέγοντας ότι η αξιοποίηση των φορολογικών εργαλείων δεν προκρίνεται από την κυβέρνηση για να πέσουν οι τιμές στα καύσιμα. «Αν αυτά τα χρήματα λείψουν, είτε θα πρέπει να βάλουμε νέους φόρους ή να δανειστούμε με πολύ υψηλά επιτόκια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με το diesel τι θα γίνει

Το μέτρο ενίσχυσης δεν θα εξαντληθεί στο fuel pass. Η επιδότηση θα αφορά και το πετρέλαιο κίνησης, καθώς οι επιχειρήσεις πλήττονται σοβαρά από το κύμα ακρίβειας.

Διαβάστε επίσης: Fuel Pass: Μετρητά vs κάρτα, σημειώσατε «1»

Για τα νησιά υπάρχει το σενάριο έξτρα ενίσχυσης. Ενδεικτικά, στη Μήλο η αμόλυβδη έχει φτάσει να πωλείται 2,755 €/λίτρο, στη Σαντορίνη 2,73 €, στη Νάξο 2,7 € και στην Αμοργό 2,68 €. Η διεύρυνση του μεταφορικού ισοδύναμου παραμένει στο τραπέζι γιατί μέρος των διογκωμένων τιμών οφείλεται στα μεταφορικά κόστη αλλά και γιατί έτσι επιδοτούνται οι μόνιμοι κάτοικοι και όχι οι τουρίστες που είναι και το ζητούμενο για το υπουργείο Oικονομικών. Οι νησιώτες θα ήθελαν βέβαια μια προσωρινή μείωση ΦΠΑ αλλά και αυτό το μέτρο δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Πηγή: ΣΚΑΪ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...