5 οικογενειακά με χώρους για άνετες διακοπές

Από SUV μέχρι παραδοσιακά οικογενειακά και station wagon μοντέλα, μπορείς να βρεις πολλά αυτοκίνητα που μεταφέρουν άνετα τα «βάρη» των καλοκαιρινών διακοπών.

  • -
  • -

Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι εδώ, όπως και ο καλός καιρός που μας προδιαθέτει για μπάνιο στην παραλία και χαλάρωση. Οι καλοκαιρινές διακοπές αποτελούν το ετήσιο «διάλειμμα» από τις δυσκολίες και την καθημερινότητα, ενώ δεν είναι απαραίτητο ότι απαιτούν πολλά χρήματα και μακρινούς προορισμούς για να κριθούν ως επιτυχημένες. Το αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιήσουμε όμως, σίγουρα καθορίζει πόσο εύκολα θα γίνουν όλα. Και όταν μιλάμε για οικογενειακές διακοπές, οι απαιτήσεις ανεβαίνουν ακόμη περισσότερο.

Παρακάτω ακολουθούν πέντε μοντέλα που διαπρέπουν στα χωροταξικά ζητήματα και δίνουν λύσεις ακόμη και για… μετακομίσεις. Φροντίσαμε να ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες και να μην κοστίζουν υπερβολικά πολύ, μια μάλλον δύσκολη διαδικασία τώρα που οι τιμές ανεβαίνουν διαρκώς. Σε κάθε περίπτωση, εκτελούν τέλεια το σκοπό τους και είμαστε σίγουροι ότι θα κάλυπταν μέχρι και τους πιο απαιτητικούς οικογενειάρχες. SUV, παραδοσιακό οικογενειακό ή station wagon; Σίγουρα θα βρείτε κάποιο να σας ταιριάζει.

SUV: Suzuki S-Cross

Ανεβάζοντας τον πήχη της ποιότητας και της τεχνολογίας, το νέο Suzuki S-Cross είναι μια εξαιρετική επιλογή στην κατηγορία των SUV. Οι τιμές του συγκαταλέγονται στα υπέρ του και μάλιστα, διατίθεται και ως τετρακίνητο για «ολοκληρωμένες» αποδράσεις. Ο χώρος αποσκευών των 430 λίτρων ικανοποιεί με τη χωρητικότητά του, ενώ οι πίσω επιβάτες δεν θα στριμωχτούν, ούτε στα γόνατα, ούτε στο κεφάλι τους. Δείτε τον τιμοκατάλογο του μοντέλου εδώ.

Station Wagon: Hyundai i30 Tourer

Η αλήθεια είναι ότι τα station wagon δεν είναι τόσο δημοφιλή στη χώρα μας. Κρίμα, γιατί πραγματικά πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή αν το ζητούμενο είναι οι μεγάλοι χώροι! Το Hyundai i30 Tourer διατηρεί όλα τα πλεονεκτήματα του μοντέλου και προσθέτει έναν αχανή χώρο αποσκευών των 602 λίτρων που είναι σίγουρο ότι θα δώσει μια «ανάσα ελευθερίας» στον οικογενειάρχη, ακόμη και στις διακοπές. Δείτε τον τιμοκατάλογο του μοντέλου εδώ.

Sedan: Skoda Octavia

Οπτικά, μοιάζει με sedan, στην πράξη όμως είναι ένα hatchback αφού ανοίγει όλο το πίσω τμήμα ή liftback, αν προτιμάτε. Ανεξάρτητα με την κατηγορία όμως, το Skoda Octavia είναι ένα εξαιρετικό οικογενειακό και το αποδεικνύει με τις πωλήσεις του, σε όλες τις γενιές του. Πλέον, εμφανίζεται ποιοτικότερο και πιο προηγμένο από ποτέ. Ωστόσο, δεν έβαλε καθόλου νερό στο κρασί του και οι χώροι είναι τεράστιοι, όπως και το πορτμπαγκάζ των 600 λίτρων. Δείτε τον τιμοκατάλογο του μοντέλου εδώ.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε 3 diesel οικογενειακά και φύγαμε για ταξίδι!

Hatchback: FIAT Tipo

Προσιτό, με σύγχρονους κινητήρες και πολλές επιλογές αμαξώματος. Το FIAT Tipo κερδίζει το στοίχημα με την τιμιότητά του και δίνει λύση στον οικογενειάρχη με σφιχτό budget αλλά καμία διάθεση για συμβιβασμούς. Ακόμη και στη hatchback εκδοχή του, το Tipo έχει πολύ καλούς χώρους για τους πίσω επιβάτες και ένα βαθύ, απόλυτα εκμεταλλεύσιμο πορτμπαγκάζ με χωρητικότητα στα 440 λίτρα. Δείτε τον τιμοκατάλογο του μοντέλου εδώ. 

Hybrid: Toyota Corolla Touring Sports

Ο εξηλεκτρισμός έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που πολλοί, στρέφονται αποκλειστικά σε υβριδικά αυτοκίνητα εκτιμώντας την οικονομία καυσίμου που προσφέρουν, αλλά και την άνεσή τους. Το Toyota Corolla στη station wagon εκδοχή του ονομάζεται Touring Sports και διατηρεί την ενδιαφέρουσα σχεδίαση του hatchback, προσθέτοντας πολύτιμους πόντους πρακτικότητας. Έχει χώρο αποσκευών 596 λίτρων και στάνταρ αυτόματο κιβώτιο. Δείτε τον τιμοκατάλογο του μοντέλου εδώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...