Έρευνα: Ποια χρώματα προτιμάμε για το αυτοκίνητό μας;

Ποιο είναι το χρώμα που κερδίζει τους περισσότερους από εμάς όταν πάμε στην αντιπροσωπεία να αγοράσουμε ένα καινούριο αυτοκίνητο; Είναι οι αποφάσεις επί του θέματος πάντα ίδιες ή υπάρχουν μόδες και τάσεις που αλλάζουν με τον καιρό;

  • -
  • -

Αν ρίξουμε μια ματιά στον δρόμο γύρω μας, θα δούμε κάποιες χρωματικές επιλογές στα αυτοκίνητα να είναι πολύ πιο δημοφιλείς σε σχέση με άλλες, όμως αν εστιάσουμε μόνο στα καινούρια αυτοκίνητα ίσως παρατηρήσουμε κάτι να αλλάζει σε σχέση με τα υπόλοιπα, όσον αφορά το χρώμα.

Η σημαντική μείωση στον αριθμό των αυτοκινήτων που βγήκαν από τις γραμμές παραγωγής σε όλο τον κόσμο το 2020 και το 2021 είχε επιπτώσεις και στις επιλογές που έκαναν οι αγοραστές όσον αφορά το χρώμα που θα έχει το αυτοκίνητό τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που έκανε η εταιρεία χημικών, BASF..

Τα λεγόμενα «αχρωματικά» χρώματα είναι διαχρονικά τα δημοφιλέστερα και αυτό συνεχίζει να ισχύει ακόμα και σήμερα. Πρόκειται για το λευκό, το μαύρο, το γκρι και το ασημί. Μεταξύ αυτών το λευκό είναι εκείνο που προτιμούν οι περισσότεροι, με το μαύρο να ακολουθεί, το γκρι να βρίσκεται πολύ κοντά και το ασημί στην τέταρτη θέση.

Δημοφιλή χρώματα

Από εκεί και μετά, όσον αφορά τα κανονικά χρώματα το μπλε έχει κερδίσει σημαντικό έδαφος το τελευταίο διάστημα και έχει ανέβει στην πρώτη θέση, με το κόκκινο να είναι το αμέσως επόμενο στις προτιμήσεις του κοινού. Σε αυτό το σημείο τελειώνουν οι δημοφιλείς επιλογές καθώς τα υπόλοιπα χρώματα έχουν ποσοστά 2% το καθένα ή λιγότερο. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα καφέ, πράσινο, μπεζ, χρυσό, πορτοκαλί και κίτρινο.

Δείτε ακόμα: Η πρώτη BMW που αλλάζει χρώμα [video]

Τα παραπάνω αφορούν την εικόνα σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς αν εξετάσουμε τα στοιχεία για την περιοχή EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) η οποία μας αφορά περισσότερο, τα πράγματα είναι ελαφρώς διαφορετικά.

Στην EMEA, λοιπόν, το λευκό είναι και πάλι στην κορυφή όμως με μικρότερο ποσοστό, στη δεύτερη θέση ανεβαίνει το γκρι, το μαύρο πέφτει τρίτο και το ασημί συνεχίζει να είναι τέταρτο, ανάμεσα στα αχρωματικά χρώματα.

Δημοφιλή χρώματα

Στα υπόλοιπα χρώματα συναντάμε και πάλι το μπλε στην κορυφή και μάλιστα με σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό, το κόκκινο ακολουθεί και μετά μπαίνουμε στην ζώνη του 2% ή λιγότερο, με το πράσινο, το καφέ, το πορτοκαλί, το μπεζ και το κίτρινο, ενώ λείπει εντελώς το χρυσό.

Εσύ τι χρώμα έχεις επιλέξει για το αυτοκίνητό σου και με τι κριτήριο; Κοιτάς τι σου αρέσει, τι κάνουν οι πολλοί ή τι θα είναι πιο δημοφιλές όταν θελήσεις να το πουλήσεις;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...