Toyota Yaris Cross: Πού κατασκευάζεται το δημοφιλές B-SUV;

Η ζήτηση για το καινούργιο compact SUV της Toyota είναι ιδιαίτερα υψηλή. Στο εργοστάσιο πασχίζουν για να καλύψουν την παραγωγή και να μειωθούν οι χρόνοι αναμονής.

  • -
  • -

Αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα με την εφοδιαστική αλυσίδα και τις παραδόσεις λόγω της έλλειψης ημιαγωγών, η Toyota δεν αποκλείεται να έσπαγε κάθε ρεκόρ πωλήσεων στα B-SUV. Το νέο Yaris Cross αποδεικνύεται το νέο «success story» της ιαπωνικής φίρμας, με τη ζήτηση να ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Από όταν ξεκίνησε η παραγωγή του, οι παραγγελίες στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων της Toyota ανά την Ευρώπη, έρχονται κατά χιλιάδες. Η εταιρεία επένδυσε 400 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο που διαθέτει στη Γαλλία για την κατασκευή του Yaris Cross.

yaris cross

Όποιος λοιπόν έχει παραγγείλει το ιαπωνικό B-SUV ή σκοπεύει να το αποκτήσει, είναι καλό να γνωρίζει πως το αυτοκίνητο θα έρθει από το εργοστάσιο της Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) που βρίσκεται στην περιοχή Valenciennes, στη βόρεια Γαλλία.

Μόνο βενζίνη και υβριδικό το Yaris Cross

Το Yaris Cross σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και κατασκευάζεται με βάση τις προτιμήσεις των οδηγών της Γηραιάς Ηπείρου. Βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA της Toyota και στην Ελλάδα προσφέρεται με 116 ίππους ως υβριδικό ή με 125 ίππους ως συμβατικό βενζινοκίνητο. Οι κινητήρες είναι χωρητικότητας 1.5 lt., ατμοσφαιρικοί και με τρεις κυλίνδρους, ενώ στα διαθέσιμα κιβώτια ταχυτήτων υπάρχει ένα χειροκίνητο εξάρι ή ένα αυτόματο τύπου CVT.

Διαβάστε τη δοκιμή του Toyota Yaris Cross Hybrid 

yaris cross

Διαβάστε τη δοκιμή του τετρακίνητου Toyota Yaris Cross Hybrid AWD-i

Διατίθεται ως δικίνητο ή AWD-i, με την hybrid τετρακίνητη εκδοχή να έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Στα ατού του μοντέλου, συμπεριλαμβάνονται οι πολύ καλοί χώροι για επιβάτες και αποσκευές, ο πλούσιος εξοπλισμός από τη βασική έκδοση, η προηγμένη ψηφιακή συνδεσιμότητα, η οικονομία καυσίμου και η ευχάριστη οδική συμπεριφορά του.

Οι τιμές του Toyota Yaris Cross στη χώρα μας ξεκινούν από 19.870 ευρώ, με τις περισσότερες εκδόσεις να απαλλάσσονται από το χαράτσι των τελών κυκλοφορίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...