Τροχαία ατυχήματα: Σε ποια περιοχή της Ελλάδας έχουμε τους περισσότερους νεκρούς;

Ο φόρος αίματος στους ελληνικούς δρόμους, δυστυχώς είναι βαρύς. Καθημερινά, καταγράφονται πολλά και σοβαρά τροχαία ατυχήματα. Ποιες οι πιο επικίνδυνες περιοχές;

  • -
  • -

Πάνω από 2.200 τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν στην Ελλάδα μέσα σε τρεις μήνες. Το νούμερο για μια χώρα όπως η δική μας, είναι σοκαριστικό. Το χειρότερο ωστόσο, είναι πως, οι νεκροί και σοβαρά τραυματίες είναι υπερβολικά πολλοί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τον Μάρτιο του 2022, τα οδικά τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα και προκάλεσαν τον θάνατο ή τραυματισμό ανθρώπων, αυξήθηκαν κατά 21,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021 (762 τον Μάρτιο του 2022, έναντι 627 τον Μάρτιο του 2021).

Από τα παθόντα πρόσωπα των οδικών τροχαίων ατυχημάτων, καταγράφηκαν μόνο τον Μάρτιο, 31 νεκροί, 27 βαριά τραυματίες και 874 ελαφρά τραυματίες.

Αντίστοιχα, το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου, τα τροχαία έφτασαν το απίστευτο νούμερο των 2.216, με τους νεκρούς να είναι 114, τους βαριά τραυματίες 105 και τους ελαφρά 2.461.

Στην Κρήτη σε 10 τροχαία έχασαν τη ζωή τους 7 άνθρωποι

Με την κίνηση στην Αττική να έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, λογικό και επόμενο να σημειώνονται τα περισσότερα τροχαία. Στη συγκεκριμένη περιφέρεια λοιπόν και με βάση την ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό των τροχαίων αγγίζει το 60,2%.

Διαβάστε επίσης: Ποια μέρα της εβδομάδας είναι πιθανότερο να τρακάρεις στην Ελλάδα;

Αυτό σημαίνει πως από τα 10 ατυχήματα που συμβαίνουν στη χώρα, τα 6 είναι στην Αττική. Πολύ υψηλά νούμερα καταγράφονται και στην Κεντρική Μακεδονία (19,6%), ενώ αντιθέτως, Ιόνια Νησιά, Θεσσαλία και Ήπειρος, έχουν τα λιγότερα τροχαία.

Όσον αφορά στους νεκρούς, Αττική και Κεντρική Μακεδονία μοιράζονται το ίδιο ποσοστό, με 19,4%. Εντύπωση κάνουν οι αριθμοί στην Κρήτη, ενός νησιού που κατά γενική ομολογία έχει ένα από τα χειρότερα οδικά δίκτυα. Το ποσοστό των τροχαίων μειώθηκε τον Μάρτιο στο 1,3%, αλλά τα τροχαία είναι σφοδρά, γεγονός που αποδεικνύεται από το 22,6% στους θανάτους. Αναλυτικότερα, στην Κρήτη, τον τρίτο μήνα του έτους σημειώθηκαν 10 τροχαία, με 7 συνανθρώπους μας να χάνουν τη ζωή τους και άλλους 15 να τραυματίζονται.

Δείτε όλη την έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ εδώ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...