astyMOVE: Δες πώς δουλεύει το app - Ξεκλείδωσε και οδήγησε ηλεκτρικό!

Η εφαρμογή astyMOVE επιτρέπει στους κατοίκους και επισκέπτες της Αστυπάλαιας να χρησιμοποιήσουν για όσο χρειάζονται Volkswagen ID.3, ηλεκτρική μοτοσικλέτα ή ποδήλατο.

  • -
  • -

Η Αστυπάλαια αποτελεί πρότυπο νησί πράσινης ενέργειας, καθώς μετατρέπεται σε «Έξυπνο και βιώσιμο νησί της Μεσογείου». Το Volkswagen Group, ο τεράστιος γερμανικός όμιλος και η ελληνική κυβέρνηση προσφέρουν κίνητρα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, ενώ η έξυπνη κινητικότητα θα αλλάξει για πάντα την εικόνα του νησιού.

Το car sharing είναι ένας βασικός πυλώνας για αυτή τη «στροφή». Με μια νέα εφαρμογή, κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να χρησιμοποιήσει για όσο χρειάζεται ένα όχημα, από τα ηλεκτρικά Volkswagen ID.3 μέχρι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες SEAT MΟ, αλλά και ηλεκτρικά ποδήλατα της Ducati.

Πόσα αυτοκίνητα υπάρχουν και πώς τα οδηγώ;

Η εφαρμογή astyMOVE βρίσκεται ήδη διαθέσιμη για download σε smartphones Android ή iOS και με το astyGO μπορείς να επιλέξεις ένα από τα 18 ηλεκτρικά Volkswagen ID.3 και Volkswagen e-up! ή τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες και ποδήλατα.

 

Υπάρχουν 26 σημεία παράδοσης-παραλαβής των οχημάτων σε όλο το νησί και επιλέγοντας ποιο θέλετε να χρησιμοποιήσετε, το smartphone σας μετατρέπεται σε κλειδί και είστε έτοιμοι να φύγετε. Υπάρχει σταθερή χρέωση ανά λεπτό ή πακέτα χρήσης για περισσότερες ώρες και με τη λήξη της διαδρομής, ο χρήστης πληρώνει αυτόματα από την κάρτα που έχει συνδέσει στην εφαρμογή.

Πώς φτιάχνω λογαριασμό στην εφαρμογή;

Για να κάνετε χρήση της εφαρμογής astyMOVE και να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικό όχημα, θα πρέπει να φτιάξετε έναν λογαριασμό με τα στοιχεία σας, μια selfie φωτογραφία σας, την ταυτότητά σας, το δίπλωμα οδήγησης και την τραπεζική σας κάρτα. Ακούγεται περίπλοκο αλλά στην πράξη, η εφαρμογή δουλεύει εξαιρετικά και η διαδικασία δεν κρατάει περισσότερα από 3 λεπτά.

 

Συλλέγονται τα απαραίτητα στοιχεία για να ενημερωθεί το σύστημα ότι ο ενδιαφερόμενος έχει άδεια οδήγησης και όλα είναι αυτοματοποιημένα. Η περιήγηση εντός της εφαρμογής είναι εύκολη, το μενού σαφές και βέβαια, υπάρχει ειδικό πεδίο που πρέπει να πατήσεις αν εμπλακείς σε ένα ατύχημα με κάποιο από τα οχήματα.

Δείτε ακόμη: Όσα είδαμε στην Αστυπάλαια, το νησί-πρότυπο της ηλεκτροκίνησης 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...