Γιατί η Mercedes-Benz δεν αφήνει τον Nico Rosberg να οδηγήσει την EQXX; [video]

Μπορεί ο Nico Rosberg να έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα της Formula 1, όμως αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να οδηγήσει κάθε αυτοκίνητο που επιθυμεί. Αυτό ακριβώς έπαθε και στην περίπτωση που ακολουθεί.

  • -
  • -

Άκυρο από τη Mercedes «έφαγε» ο Nico Rosberg, όταν θέλησε το πιο αποδοτικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει ποτέ η γερμανική μάρκα. Πρόκειται για την EQXX, ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό το οποίο κατάφερε να κάνει 1.008 km με μία φόρτιση, από την Στουτγάρδη μέχρι το γαλλικό χωριό Casis, ενώ φτάνοντας εκεί είχε υπόλοιπο μπαταρίας 15%.

Η Mercedes είχε φέρει αυτό το αυτοκίνητο στο Μονακό κατά τη διάρκεια του Γκραν Πρι της Formula 1 που έγινε στο Πριγκιπάτο το τριήμερο 27-29 Μαΐου. Ο Rosberg δεν έχασε ευκαιρία και παρουσίασε το μοντέλο με ένα video που ανέβασε στο κανάλι που διατηρεί στο YouTube.

Ενώ το παρουσίαζε, κάποια στιγμή μπήκε στη θέση του οδηγού για να το οδηγήσει. Εν τούτοις, αμέσως μετά ένας υπάλληλος της Mercedes του λέει ότι δεν μπορεί να το οδηγήσει και τον αναγκάζει να καθίσει στη μεριά του συνοδηγού.

Rosberg

Αν και έτσι όπως κυλάει το video φαίνεται ότι μάλλον ο διάλογος είναι προσχεδιασμένος, ο λόγος που ο Rosberg δεν μπορούσε να οδηγήσει το αυτοκίνητο δεν είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης στις ικανότητές του εκ μέρους της εταιρείας, αλλά γραφειοκρατικός. Επειδή πρόκειται για πρωτότυπο, όποιος βρεθεί πίσω από το τιμόνι σε δημόσιο δρόμο θα πρέπει να ανήκει στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της Mercedes. Οποιοσδήποτε άλλος, μπορεί να το οδηγήσει μόνο σε ιδιωτικό χώρο.

Δείτε ακόμα: Mercedes-AMG: «Μάλλον ήμασταν μεθυσμένοι όταν ανακοινώσαμε το One»!

Ο Nico Rosberg έχει αγωνιστεί 11 σεζόν στη Formula 1, εκ των οποίων τις 7 με την ομάδα της Mercedes, ενώ το 2016 κατέκτησε τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή και αμέσως μετά αποσύρθηκε από το άθλημα. Εν τούτοις, οι σχέσεις του Γερμανού οδηγού με την πρώην ομάδα του είναι ακόμα πάρα πολύ καλές και μάλιστα είναι ένας από τους αγοραστές του AMG One.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...