Ανανεωμένη Toyota Corolla: Ποιες είναι οι αλλαγές – Πότε έρχεται;

Πιο μοντέρνο αισθητικά, με βελτιωμένη ψηφιακή εμπειρία, προηγμένα συστήματα και ακόμη πιο ισχυρά υβριδικά σύνολα, το ιαπωνικό best- seller έρχεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

  • -
  • -

Έχει το δικαίωμα να καυχιέται για την τεράστια εμπορική επιτυχία του, επιτυγχάνοντας πάνω από 50 εκατ. πωλήσεις. Από το 1966 οπότε και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, έχουν παρουσιαστεί 12 γενιές της Corolla. Η Toyota, με το συγκεκριμένο μοντέλο έχει πετύχει το απόλυτο τζακ-ποτ.

Με τις ανάγκες των οδηγών ανά την υφήλιο να γίνονται όλο και πιο απαιτητικές, η ιαπωνική μάρκα αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα εκτεταμένο facelift της 12ης γενιάς του αυτοκινήτου, έχοντας ως μότο «υπάρχει μια Corolla για όλους», προσφέροντας εκδόσεις hatchback, Touring Sports και sedan, καθώς και την Corolla Cross που αναμένουμε αργότερα μέσα στη χρονιά.

corolla fl1

Με τόσο μεγάλο εύρος επιλογών, η εταιρεία εξασφαλίζει πως οι αγοραστές καλύπτονται από κάθε πλευρά σε όλες τις αγορές της Ευρώπης.

Οθόνες 12,3 και 10,5 ιντσών

Όλες οι εκδόσεις αμαξώματος της Corolla φέρουν ανασχεδιασμένη μάσκα, προβολείς ομίχλης και φώτα LED, με τα πλουσιότερα πακέτα να περιλαμβάνουν τα καινούρια φωτιστικά σώματα bi-LED με λειτουργία Adaptive High-beam System (AHS).

Στην γκάμα του μοντέλου έχουν προστεθεί νέα χρώματα εμπνευσμένα από τη μόδα και την αρχιτεκτονική. Καινούριας σχεδίασης είναι και οι ζάντες, ενώ υπάρχουν και πιο κομψά φινιρίσματα.

corolla fl2

Στο εσωτερικό συναντάμε νέα οθόνη 10,5 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων με καλύτερα γραφικά και νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3΄΄ με τέσσερις δυνατότητες παραμετροποίησης (Casual, Smart, Sport και Tough). Οι επενδύσεις, υφάσματα και τα υλικά στις επιφάνειες του σαλονιού είναι ανώτερης ποιότητας, ωστόσο, αυτό που θα εκτιμήσουν οι κάτοχοι είναι η τετραετής συνδρομής στα Toyota Smart Connect και Toyota Smart Connect+ (ανάλογα την έκδοση).

Οι δύο παραπάνω υπηρεσίες παρέχουν πλοήγηση και online πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους, επίσης, ενσωματώνουν ψηφιακό βοηθό, εφαρμογή MyT για smartphones που παρέχει πληροφορίες και δυνατότητα εντοπισμού του αυτοκινήτου, καθώς και φωνητική ενεργοποίηση για κάποιες λειτουργίες του αυτοκινήτου, όπως για το άνοιγμα και το κλείσιμο των παραθύρων και τη θέρμανση ή την ψύξη της καμπίνας.

corolla fl3

Το πακέτο ασφαλείας Toyota T-Mate θεωρείται από τα κορυφαία του είδους, περιλαμβάνοντας πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης από τη βασική έκδοση. Ξεχωρίζουν αυτά της αποφυγής σύγκρουσης σε διασταύρωση, ανίχνευσης ανοίγματος πίσω πόρτας και υποστήριξης αποφυγής ατυχήματος με ποδηλάτη, καθώς και ειδοποίησης οδηγού μη τυχόν και ξεχάσει παιδιά ή κατοικίδια στο πίσω κάθισμα.

Πιο ισχυρά υβριδικά σύνολα με 140 και 196 PS

Κάτω από το καπό βρίσκονται τα γνωστά υβριδικά σύνολά με τους κινητήρες βενζίνης 1,8 και 2.0 lt. Αμφότερα έχουν αναβαθμιστεί με το 5ης γενιάς hybrid σύστημα και τη νέα ελαφρύτερη μπαταρία. Ο 1.800άρης κινητήρας αποδίδει πλέον 140 PS – από 122 PS – με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 9,2 sec και τα εκπομπές ρύπων να είναι στα 102 gr/km.

corolla fl4

O δίλιτρος hybrid από την άλλη αποδίδει 196 PS – από 184 PS – με τα πρώτα 100 km/h από στάση να έρχονται σε 7,5 sec και τις εκπομπές CO2 να ανέρχονται στο εκπληκτικό 107 gr/km.

Διαβάστε επίσης: Οδηγούμε το νέο Toyota Aygo X στην Ελλάδα

Αναλυτικά οι προδιαγραφές της ανανεωμένης Corolla θα ανακοινωθούν λίγο πριν το λανσάρισμα, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2023. Όσο για τις τιμές, θα τολμούσαμε να κάνουμε μια εκτίμηση για ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με τις τωρινές, χωρίς ωστόσο να ξεπερνούν τα 18.000 με 18.500 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...