Τιμή βενζίνης: Έρχεται το εφιαλτικό σενάριο των 2,5 €

Η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου έχει ανέβει ήδη σε πολύ υψηλά επίπεδα, όμως όπως φαίνεται η άνοδος θα συνεχιστεί.

  • -
  • -

Στα πρατήρια καυσίμων βλέπουμε ήδη τιμές τις οποίες δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ποτέ ότι θα βλέπαμε, παρ’ όλα αυτά δεν έχουμε φτάσει ακόμα στην κορυφή, οπότε τα νούμερα στις σχετικές ταμπέλες θα τα δούμε να ανεβαίνουν πολύ ακόμα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, αναφέρει ότι το επόμενο διάστημα η τιμή της βενζίνης θα ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 2,5 ευρώ το λίτρο. Ο κ. Παπαγεωργίου επισημαίνει ότι τις τελευταίες μέρες έχει ξεκινήσει ένα νέο κύμα ανατιμήσεων.

Βενζίνη

Η τιμή της βενζίνης τη Δευτέρα 30 Μαΐου έφτανε τα 2,277 ευρώ/λίτρο κατά μέσο όρο στη χώρα, με την υψηλότερη στο νομό Κυκλάδων να αγγίζει τα 2,479 ευρώ/λίτρο και τη χαμηλότερη να σημειώνεται στο νομό Χίου με 2,236 ευρώ/λίτρο. Όσον αφορά το diesel κίνησης, ο μέσος όρος είναι στα 1,862 ευρώ/λίτρο, η υψηλότερη τιμή καταγράφηκε και σε αυτή την περίπτωση στο νομό Κυκλάδων με 2,067 ευρώ/λίτρο, ενώ η χαμηλότερη σημειώθηκε στο νομό Θεσσαλονίκης με 1,830 ευρώ/λίτρο.

Δείτε ακόμα: Λαθρεμπόριο καυσίμων: Πρατήρια με έως και 570.000 λαθραία λίτρα

Για να γίνει περισσότερο κατανοητό το μέγεθος του προβλήματος, τα διυλιστήρια πουλάνε την αμόλυβδη 2,16 ευρώ/λίτρο. Σε αυτή την τιμή προστίθεται ένα ποσοστό 10% που είναι το κέρδος του διυλιστηρίου, του μεταφορέα, αλλά και του πρατηρίου, οπότε η τιμή πάει εύκολα στα 2,37-2,38 ευρώ/λίτρο.

Η κυβέρνηση εξετάζει διάφορα μέτρα για τη στήριξη της αγοράς όπως συνέχιση της υπάρχουσας επιδότησης, αύξηση του ποσού για το επόμενο τρίμηνο στα 40-60 ευρώ και επιπλέον επίδομα για τους κατοίκους των νησιών.

Εσύ τι θα κάνεις; Θα αφήσεις το αυτοκίνητο για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή προτιμάς να κόψεις από αλλού για να συνεχίσεις να το χρησιμοποιείς;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...