Mercedes-Benz EQB: Θαύμα ευρυχωρίας

Η νέα Mercedes EQB μας γνωρίζει την ηλεκτροκίνηση στην πιο ποιοτική, πρακτική και ευρύχωρη μορφή που έχουμε δει ποτέ.

  • -
  • -

Κάθε νέα τάση χρειάζεται έναν πρωτοπόρο για να οδηγηθεί και η Mercedes-Benz έχει αναλάβει πολλές φορές στην ιστορία της αυτό τον ρόλο. Άλλωστε, παίρνοντας αυτούσια τη σπουδαία κληρονομιά του Karl Benz, του εφευρέτη του αυτοκινήτου, δεν μιλάμε απλώς για μια υποχρέωση αλλά για μια έμφυτη έλξη προς την εξέλιξη. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η ηλεκτροκίνηση εφευρίσκει ξανά το αυτοκίνητο, οπότε η Mercedes-Benz κάνει ό,τι χρειάζεται για να διατηρήσει τη θέση του ηγέτη. Και η νέα Mercedes EQB, προσφέρει όλα τα απαραίτητα εφόδια για κάτι τέτοιο.

Με τις καλύτερες βάσεις

Έχοντας σαν «στήριγμα» τη Mercedes-Benz GLB, η αμιγώς ηλεκτρική EQB κρατά τη μισή συνταγή της επιτυχίας της. Η άλλη μισή, έρχεται από την ηλεκτροκίνητη φύση της. Η μπαταρία με το ωφέλιμο ενεργειακό περιεχόμενο των 66,5 kWh είναι σε θέση να εξασφαλίσει έως 474 χιλιόμετρα με μια φόρτιση, σύμφωνα με τον ρεαλιστικό κύκλο μετρήσεων WLTP. Εκτός από μεγάλη αυτονομία όμως, η EQB παρέχει και δυνατότητα αστραπιαίας φόρτισης, με ισχύ έως και 100 kW σε ταχυφορτιστή DC. Μέσα σε 32 λεπτά, η μπαταρία έχει φτάσει ξανά από το 10% στο 80% της μέγιστης χωρητικότητάς της και ο οδηγός είναι έτοιμος να συνεχίσει το ταξίδι του, με την κορυφαία άνεση και ασφάλεια που προσφέρουν όλα τα μοντέλα της Mercedes-Benz.

Η ισχύς ξεκινά από τους 190 ίππους της έκδοσης EQB 250, ενώ η EQB 300 4MATIC ανεβάζει τον πήχη με 228 ίππους και τετρακίνηση. Στην κορυφή βρίσκεται η EQB 350 4MATIC που προσφέρει 292 ίππους και τετρακίνηση. Οι επιδόσεις είναι πολύ καλές, αποτέλεσμα της υψηλής ροπής που παρέχεται από τους ηλεκτροκινητήρες και η οδήγηση της EQB είναι μια πραγματική εμπειρία, χάρη στην απόλυτη ησυχία και την αμεσότητα που επιταχύνει. Κυλώντας ήρεμα στα στενά της πόλης αντιλαμβάνεσαι ότι η πλήρης απουσία κραδασμών και θορύβου από τον κινητήρα μετατρέπει τη διαδικασία σε ένα μοναδικό αγχολυτικό, που αν συμβιώσεις μαζί του μετά δεν επιστρέφεις ξανά σε συμβατικό αυτοκίνητο.

Ένας σταθμός φόρτισης στο σπίτι σας

Η μαγεία της ηλεκτροκίνησης ξεκινάει από το ίδιο σας το σπίτι και το Mercedes-Benz Wallbox Home αναλαμβάνει να μετατρέψει έναν χώρο στάθμευσης σε… κέντρο ανεφοδιασμού! Πιο συγκεκριμένα, με μέγιστη ισχύ τα 11 kW, η Mercedes EQB φορτίζει πολύ πιο γρήγορα από μια συμβατική πρίζα σπιτιού και παράλληλα, απόλυτα ελεγχόμενα, με ειδικό λογισμικό να παρακολουθεί την εξέλιξη της φόρτισης, χωρίς να επιτρέπει την παραμικρή δυσλειτουργία. Ο οδηγός μπορεί να ορίσει τις ώρες που το όχημα θα τραβά ρεύμα από το δίκτυο (για να επωφεληθεί π.χ. από το νυχτερινό τιμολόγιο χρέωσης) και πότε ακριβώς θα σταματήσει, ώστε να μην γεμίζει η μπαταρία αν δεν υπάρχει πραγματική ανάγκη. Η καθημερινότητα παραμένει ακριβώς η ίδια και η EQB αναπληρώνει την ενέργεια στις μπαταρίες της όσο μένει παρκαρισμένη. Φανταστικό!

Ξαναγράφει τους χωροταξικούς κανόνες

Ως οικογενειακό premium SUV, η Mercedes EQB δεν θα μπορούσε να μην είναι ευρύχωρη. Εδώ όμως δεν μιλάμε απλά για ένα άνετο αυτοκίνητο αλλά για ένα μοντέλο που παραδίδει μαθήματα εκμετάλλευσης των εσωτερικών χώρων. Με τρεις σειρές καθισμάτων και θέσεις για επτά επιβάτες, είναι σίγουρο ότι θα χωρέσουν όλοι και κανένας δεν θα μείνει με παράπονο. Από την άλλη, ο χώρος φόρτωσης μπορεί να αγγίξει έως και τα 1.710 λίτρα χωρητικότητας με αναδιπλωμένες τις δύο σειρές καθισμάτων, επιβεβαιώνοντας τις τεράστιες μεταφορικές ικανότητες του ηλεκτρικού SUV.

Εκτός από χώρους, η καμπίνα έχει πολλά ακόμη highlights για να μεταμορφώνει κάθε μετακίνηση σε μια μοναδική εμπειρία. Η κορυφαία ποιότητα κατασκευής είναι αδιαπραγμάτευτη και η τεχνολογία ρέει άφθονη, με αιχμή του δόρατος τις δύο μεγάλες, δίδυμες οθόνες στην κορυφή της κονσόλας, μια για τον πίνακα οργάνων και μια αφής για το infotainment. Η διαγώνιος των 10,25 ιντσών και στις δύο επιτρέπει στο κορυφαίο MBUX, το σύστημα πολυμέσων της Mercedes-Benz να «ξεδιπλωθεί» και να δείξει τον καλύτερο χαρακτήρα του μέσα από τον πλούσιο ψηφιακό κόσμο.

Η οθόνη δεν είναι το μοναδικό μέσο αλληλεπίδρασης με τον οδηγό, καθώς υπάρχει και η δυνατότητα φωνητικών εντολών. Εδώ όμως, δεν έχουμε να κάνουμε απλώς με συγκεκριμένες, one-way οδηγίες που μπορεί να δώσει κάποιος με τη φωνή του. Με τη φράση «Hey Mercedes», ενεργοποιείται η ψηφιακή βοηθός που είναι έτοιμη να εκτελέσει εντολές ή να δώσει απαντήσεις σε ένα ερώτημά του. Η εξελιγμένη νοημοσύνη του συστήματος αντανακλά πλήρως την προσοχή που δίνει η Mercedes-Benz στη λεπτομέρεια, όχι μόνο για τις ψηφιακές ικανότητες του συστήματος αλλά και για την ασφάλεια. Μιλώντας με το σύστημα, η προσοχή του οδηγού δεν αποσπάται και τα μάτια του βλέπουν συνεχώς το δρόμο.

Ηλεκτροκίνηση με ουσία

Η EQB δεν είναι απλώς ένα ηλεκτρικό SUV με μηδενικούς ρύπους αλλά μια ηλεκτροκίνητη Mercedes-Benz, ένα αστέρι που διατηρεί στο ακέραιο τη φιλοσοφία της μάρκας και την εμπλουτίζει με τα καλύτερα στοιχεία της νέας τεχνολογίας. Κορυφαία σε ποιότητα και προηγμένη σε κάθε της σπιθαμή, η νέα Mercedes EQB απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό: σε όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό SUV και πολύ απλά, να μη συμβιβαστούν πουθενά.

Διαβάστε περισσότερα για τη Mercedes-Benz EQB και επικοινωνήστε με τον πλησιέστερο σε εσάς Εξουσιοδοτημένο Διανομέα για να την κάνετε δική σας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...