Διακοπές με αυτοκίνητο: Σε ποιο νησί συμφέρει να πας φέτος;

Το καλοκαίρι ήρθε και τα πλάνα για τις φετινές διακοπές ξεκίνησαν. Πόσο όμως θα πληρώσεις στο καράβι για να πας σε νησί με το αυτοκίνητο; Επιλέξαμε 5 από τους top προορισμούς και σου δίνουμε την απάντηση.

  • -
  • -

Το καλοκαίρι του 2022 αναμένεται δύσκολο από οικονομικής πλευράς. Οι ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα και ειδικά στα καύσιμα, έχουν προβληματίσει χιλιάδες πολίτες. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που έχουν αποφασίσει να χαλαρώσουν σε κάποιο ελληνικό νησί, αφήνοντας κατά μέρος τις έγνοιες και τις σκοτούρες της καθημερινότητας.

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια φέτος είναι ακριβότερα. Ένα ζευγάρι με αυτοκίνητο για να μεταβεί είτε στην Κρήτη, είτε σε κάποιο νησί των Κυκλάδων, είτε στις Σποράδες, θα χρειαστεί να καταβάλλει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Θέλοντας να δώσουμε μια απάντηση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, επιλέξαμε 5 προορισμούς, οι οποίοι σύμφωνα με τα τουριστικά πρακτορεία είναι πρώτα στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών το φετινό καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης: Φεύγεις διακοπές - Ξέρεις τι επιτρέπεται να μεταφέρεις με το αυτοκίνητο;

Οι υπολογισμοί που κάναμε έγιναν με βάση την οικονομική θέση και την πιο προσιτή επιλογή τιμής εισιτηρίου όσον αφορά στις ώρες αναχώρησης και επιστροφής, χωρίς καμπίνα. Οι τιμές που αναγράφουμε αφορούν τον χρόνο που πραγματοποιήθηκε η αναζήτηση και δεν αποκλείεται να αλλάξουν το επόμενο διάστημα από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Ας δούμε αναλυτικά, πόσο κοστίζει το ταξίδι με πλοίο σε Χανιά Κρήτης, Πάρο, Τήνο, Σκιάθο και Σέριφο. Σημείο αναχώρησης σε κάθε περίπτωση είναι το λιμάνι του Πειραιά.

ploio

Χανιά Κρήτης

Φεύγεις το βράδυ με Blue Star Ferries και επιστρέφεις επίσης βράδυ αλλά με Minoan Lines. Η διάρκεια ταξιδιού για να φθάσεις στα Χανιά είναι 8 ώρες και 30 λεπτά και για να επιστρέψεις 9 ώρες και 30 λεπτά. Δύο ενήλικες για το πήγαινε – έλα θα πληρώσουν 180 ευρώ, δηλαδή 90 € έκαστος. Το αυτοκίνητο κοστίζει 68 € για να πας και 64 € για να γυρίσεις. Οπότε το σύνολο ανέρχεται στα 312 ευρώ. Οι τιμές αυτές είναι χωρίς καμπίνα. Αν επιλέξεις καμπίνα τότε πρέπει να δώσεις επιπλέον 107 €, δηλαδή στο άθροισμα 419 ευρώ. Φυσικά, το κόστος ανεβαίνει σε περίπτωση που έχεις παιδιά.

Πάρος

Αναχωρείς με Blue Star Ferries νωρίς το πρωί και επιστρέφεις με το ίδιο πλοίο επίσης πρωί. Η διάρκεια ταξιδιού είναι 4 ώρες. Το κόστος για δύο ενήλικες επιβάτες ανέρχεται στα 182 ευρώ. Το επιβατικό ΙΧ είναι στα 211 € και το συνολικό ταμείο στα 393 ευρώ χωρίς καμπίνα.

Τήνος

Το δρομολόγιο αναχώρησης είναι με Blue Star Ferries το πρωί και η επιστροφή με το ίδιο βαπόρι το μεσημέρι. Η διάρκεια του ταξιδιού ανέρχεται στις 4 ώρες και 45 λεπτά. Δύο ενήλικες καλούνται να πληρώσουν 182 ευρώ για το πήγαινε – έλα. Το αυτοκίνητο με επιστροφή είναι στα 205 € και το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 387 ευρώ.

Σκιάθος

Στο δημοφιλές νησί των Σποράδων επιλέξαμε για προορισμό αναχώρησης τον Άγιο Κωνσταντίνο. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 3 ώρες και 50 λεπτά με ANES Ferries. Τα εισιτήρια για δύο ενήλικες κοστίζουν με επιστροφή 138 € και το αυτοκίνητο 146 €. Το σύνολο ανέρχεται στα 284 ευρώ.

Σέριφος

Για Σέριφο επιλέξαμε να αναχωρήσουμε νωρίς το πρωί με Sea Jets όπου το ταξίδι διαρκεί 2 ώρες και να επιστρέψουμε με Zante Ferries όπου η διαδρομή είναι στις 4 ώρες και 35 λεπτά. Τα εισιτήρια για δύο επιβάτες κοστίζουν 187,40 € και για το αυτοκίνητο 142,20 €. Σύνολο 329,60 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...