Fuel Pass: Έρχεται νέα, μεγαλύτερη επιδότηση καυσίμων

Το κύμα ακρίβειας στα καύσιμα έχει προκαλέσει απελπισία στους Έλληνες πολίτες. Η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή από το να παρέμβει και μάλιστα άμεσα με ένα νέο fuel pass.

  • -
  • -

Τίποτα δεν φαίνεται να ανακόπτει το ράλι ανόδου στα καύσιμα. Οι τιμές στην αντλία έχουν ξεφύγει, με τους καταναλωτές να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο πρωτοφανές κύμα ακρίβειας. Με δεδομένο ότι οι διεθνείς τιμές δεν δείχνουν σημάδια αποκλιμάκωσης, αλλά ούτε και η ισοτιμία ευρώ δολαρίου δείχνει τάσεις βελτίωσης, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει μια «χείρα βοηθείας» στους πολίτες.

Η παρέμβαση του οικονομικού επιτελείου απαιτείται να είναι δραστική. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει μια σειρά γενναιόδωρων παρεμβάσεων τόσο στην τιμή της βενζίνης όσο και του πετρελαίου κίνησης.

Αν και δεν επιβεβαιώνεται το παραμικρό, υπάρχει πιθανότατα τα μέτρα στήριξης να ανακοινωθούν ακόμη και μέσα στον Ιούνιο.

Πόση θα είναι η νέα επιδότηση για τα καύσιμα;

Το νέο Fuel Pass, εφόσον εγκριθεί και ανακοινωθεί, θα αφορά τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε σχέση με την υπάρχουσα επιδότηση, δεν αποκλείεται ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος να είναι ελαφρώς μεγαλύτερος, ξεπερνώντας τα 55 ευρώ ενίσχυσης.

Επίσης, δεν αποκλείεται να υπάρξουν στοχευμένες επιδοτήσεις σε κατοίκους των νησιών, όπου οι ανατιμήσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες. Οι τελικές αποφάσεις και η οριστική διαμόρφωση του νέου fuel pass θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα.

Δείτε εδώ πώς κάνετε αίτηση στην πλατφόρμα του gov.gr για την επιδότηση καυσίμων

Το κλειδί για τα τελικά μέτρα ενίσχυσης, αποτελεί το πόσο μπορεί να μπορεί να εξαντληθεί ο δημοσιονομικός χώρος και να ανταποκριθεί ο κρατικός προϋπολογισμός. Η διαφαινόμενη θετική πορεία του τουρισμού, αλλά και το γεγονός πως τα φορολογικά έσοδα του πρώτου τετραμήνου κυμάνθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα, ανοίγουν τον δρόμο για μια γενναία παρέμβαση. Οπότε, αναμένουμε την κίνηση της κυβέρνησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...