Ποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο εμφανίζει τις περισσότερες βλάβες;

Οι έρευνες αξιοπιστίας συμπεριλαμβάνουν και ηλεκτροκίνητα μοντέλα, τα οποία σε γενικές γραμμές τα καταφέρνουν αρκετά καλά. Ποιο είναι το πιο ζημιάρικο όμως;

  • -
  • -

Η ηλεκτροκίνηση είναι μια νέα τεχνολογία και θα ήμασταν πολύ αυστηροί αν δεν «δικαιολογούσαμε» κάποιες… παιδικές ασθένειες. Όμως, τα πράγματα δεν είναι έτσι και βλέπουμε ότι η πλειοψηφία των ηλεκτρικών αποδεικνύεται αρκετά αξιόπιστη. Η αρκετά απλή δομή των κινητήρων τους δεν έχει περίπλοκα κομμάτια και το σύστημα κίνησης σπάνια θα χαλάσει, οπότε οι περισσότερες βλάβες εντοπίζονται στο κομμάτι των ηλεκτρονικών ή σε άλλα σημεία του αυτοκινήτου. Φέτος ο TÜV συμπεριέλαβε και κάποια ηλεκτρικά στην έρευνα αξιοπιστίας του.

Ποιο ηλεκτρικό είναι λιγότερο αξιόπιστο;

Το πιο αναξιόπιστο ηλεκτρικό, ανήκει στην πολύ ακριβή κατηγορία οχημάτων και δεν περιμέναμε ότι θα έπαιρνε αυτόν τον τίτλο. Πρόκειται για το Tesla Model S, τη ναυαρχίδα της μάρκας με ποσοστό βλαβών 10,7%.

Περίπου 1 στα 10 Tesla Model S χαλάνε, δηλαδή. Το νούμερο είναι αρκετά μεγάλο και ειδικά αν αναλογιστούμε την τιμή του αυτοκινήτου, η αμερικάνικη φίρμα κάτι πρέπει να κάνει. Σύμφωνα με τον TÜV τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στα φωτιστικά σώματα, την ανάρτηση και τους… προβολείς ομίχλης, χωρίς όμως να δίνονται περισσότερα στοιχεία.

Ποια ηλεκτρικά συμμετείχαν στην έρευνα αξιοπιστίας;

Ο TÜV κάθε χρόνο, δίνει στη δημοσιότητα τα πιο αξιόπιστα μοντέλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγει. Φυσικά αυτά αφορούν όλα τα αυτοκίνητα, ηλεκτρικά ή θερμικά. Τα ηλεκτροκίνητα που εμφανίζονται φέτος στη λίστα του είναι τα Smart EQ ForTwo, BMW i3, Renault Zoe και Tesla Model S.

Για το Model S ήδη αναφέραμε τα αποτελέσματα, οπότε θα ασχοληθούμε με τα υπόλοιπα τρία. Το Smart EQ ForTwo πέτυχε πολύ καλά αποτελέσματα. Με ποσοστό βλαβών στο 3,5%, βρίσκεται στην πρώτη τριάδα των πιο αξιόπιστων αυτοκινήτων. Ο μέσος όρος βλαβών για μοντέλα με θερμικό κινητήρα είναι στο 4,7%, οπότε το μικρό Smart καταφέρνει να έχει καλύτερη επίδοση από την πλειοψηφία θερμικών.

Δείτε ακόμη: Ποια είναι τα πιο δημοφιλή ηλεκτρικά για το 2022;

Το BMW i3 επίσης τα πάει αρκετά καλά. Έχει πσοοστό βλαβών 4,7%, δηλαδή βρίσκεται ακριβώς στο μέσο όρο των θερμικών. Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα για το πρώτο ηλεκτροκίνητο BMW εντοπίζονται στο σύστημα πέδησης και τα φωτιστικά σώματα. Τέλος, το Renault Zoe, είναι ελαφρώς πιο αναξιόπιστο αλλά και πάλι, βρίσκεται σε λογικά επίπεδα. Το ποσοστό βλαβών φτάνει στο 5,7% και τα συνηθέστερα προβλήματα εντοπίζονται στα φωτιστικά σώματα και τις πίσω αναρτήσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...